Actual

Programa școlilor private din România. Precizările ministrului Sorin Cîmpeanu

Programa școlilor private din România. Precizările ministrului Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a precizat, joi, care sunt modificările aduse structurii anului şcolar, în actualul context epidemiologic.

De asemenea, Sorin Câmpeanu a făcut o precizare despre școlile private din România.

Școlile private au alt set de reguli

Potrivit ministrului Educației, școlile din România în cadrul cărora elevii învaţă după o curriculă internațională nu se supun dispozițiilor Ministerului Educației

„Aceste școli funcționează cu o curriculă ce aparține altor state, un program ce aparține altor state. Deci, din perspectivă educațională, nu intră sub incidența reglementărilor promovate prin ordin de ministru, deoarece nu fac parte din rețeaua națională românească de învățământ preuniversitar.”

„Trebuie să respecte reglementările statelor pe a căror programă funcționează, din perspectivă educațională”, a subliniat ministrul Cîmpeanu, adăugând: „Din perspectivă sanitară, sigur că avem un alt set de reguli. Dar, din perspectiva educației, respectă calendarul și structurura anului școlar din statele respective.”, în concluzie, școlile private vor avea altă programă decât școlile de stat.

Ședința Comisiei de Dialog Social

Astăzi, 25 martie 2021, la sediul Ministerului Educației, a avut loc ședința Comisiei de Dialog Social. Au participat, alături de reprezentanții Ministerului Educației, reprezentanții federațiilor sindicale reprezentative din învățământ și ai asociațiilor patronale, iar în calitate de invitați, reprezentanți ai elevilor, studenților și părinților.

Consultările cu partenerii de dialog social au vizat calendarul și modul de organizare a examenelor naționale, precum și propunerile de modificare/adaptare a structurii anului școlar 2020-2021 la realitățile impuse de situația epidemiologică.

După această ședință a fost emis un comunicat de presă în care se precizează, că „în urma consultărilor deschise și constructive, luând în considerare toate propunerile formulate în contextul creșterii ratei de infectare cu virusul Sars-CoV-2, prin implicarea tuturor factorilor care pot să contribuie la implementarea măsurilor necesare pentru bunul mers al procesului de învățământ și asigurarea dreptului la educație”, au fost stabilite o serie de concluzii, pe care le puteți vedea pe site-ul edu.ro