Actual

PSD-PNL vor candidat unic în mai multe județe! „Vom număra fiecare vot să ne asigurăm că vom câştiga”

PSD-PNL vor candidat unic în mai multe județe! „Vom număra fiecare vot să ne asigurăm că vom câştiga”
sursa foto: arhiva companiei

După ce a anunțat candidat unic la Primăria Capitalei, coaliția PSD-PNL pregătește liste comune și pentru alte orașe din țară. Nicolae Ciucă, liderul PNL, a afirmat că se află în proces de evaluare a propunerii de liste comune PNL-PSD pentru alegerile locale în Timișoara, Brașov și Bacău. Decizia finală va fi fundamentată exclusiv pe aspecte electorale și nu va fi influențată de presupoziții sau intuiții individuale.

„În acest moment, şi nu am făcut niciun secret, aşa cum la municipiul Bucureşti şi la sectoare am găsit formula de a candida pe liste comune. Ne propunem aceeaşi abordare în municipiile reşedinţă de judeţ acolo unde nu sunt primari PNL sau PSD. Aici discutăm de municipiile Timişoara, Braşov şi Bacău, motiv pentru care am discutat cu preşedintele filialei Timiş”, a spus Ciucă.

PSD-PNL vor candidat unic în mai multe județe

El a subliniat că prioritatea PNL este să identifice strategia care să garanteze victoria în alegeri.

„Datoria noastră este să găsim formula prin care cu adevărat să putem să ne asigurăm câştigarea Primăriei Timişoara. Asta pentru că este simbolul a tot ceea ce a reprezentat dreapta în politica din România. Nu s-a luat încă o decizie. Încă avem negocieri în coaliţie. Atunci când vom avea perspectiva că ne apropiem de final, cum am procedat şi la Bucureşti, (…) am discutat cu toţii în interiorul conducerii executive a Partidului şi conducerea filialei Bucureşti, la fel vom proceda şi la celelalte judeţe şi vom găsi o formulă potrivită”, a adăugat Ciucă.

Ciucă  a fost întrebat dacă există posibilitatea ca PNL să candideze separat în aceste trei municipii. „Este pe voturi. Ca atare vom număra fiecare vot să ne asigurăm că vom câştiga alegerile atât la nivel de unităţi administrativ teritoriale, cât şi la nivel de judeţ. Decizia, încă o dată, se ia pe bază de argumente, nu pe bază de vrerea sau intuiţia cuiva anume. Aici discutăm de responsabilitate. Nu este vorba de persoane, ci de PNL. Fiecare membru al PNL trebuie să se angajeze la ceea ce înseamnă îndeplinirea obiectivului partidului”., a răspuns el.

Alin Nica, președintele CJ Timiș, a subliniat joi că nu este posibil să facă o alianță cu PSD la Timiș. El a susținut că proiectul de dreapta în acest județ trebuie să continue și va continua.

În același context, ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea, a anunțat că va candida pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Brașov, urmărind să câștige alegerile doar pe baza siglei PNL. Acesta a menționat că va exista o colaborare cu PSD în cadrul alegerilor locale din județ, însă nu consideră că va exista un parteneriat în acest sens la nivelul primăriei, potrivit Agerpres.