Actual

PSD şi PNL şi-au activat tinerii la şcolile de vară de la Costineşti şi Venus

PSD şi PNL şi-au activat tinerii la şcolile de vară de la Costineşti şi Venus

Partidele aflate la guvernare, PSD şi PNL şi-au scos tinerii la înaintare. PSD ieri, PNL azi. Mesaje, îndemnuri către tinerii politicieni, dar şi multe planuri de viitor. Tinerii liberali au fost mai avantajaţi. Aceştia au primit un mesaj de încurajare şi de la preşedintele Klaus Iohannis.

PSD şi PNL şi-au activat tinerii la şcolile de vară de la Costineşti şi Venus

Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, a fost prezent la școala de vară a tinerilor liberali, organizată pe litoral, în staţiunea Venus. După ce vineri noaptea au chefuit pe ritmurile lui Cabron, sâmbătă, o parte dintre tinerii care s-au aflat la școala de vară au venit să-i asculte discursul lui Ciucă.

Premierul i-a îndemnat pe tinerii liberali să fie curajoși și să nu se teamă să le spună în față seniorilor: „noi o să fim mai buni ca voi”.

 „Avem nevoie să ne spuneți asta, poate în felul acesta ne ambiționați mai mult pe cei care astăzi avem o anumită vârstă și avem nevoie de tot ceea ce înseamnă rolul catalizator al Tineretului Liberal în toate obiectivele și activitățile pe care noi ni le propunem și vă rog să aveți curajul să vorbiți despre ceea ce a făcut Partidul Național Liberal, despre ceea ce face, atât la guvernare cât și la nivel local”.

De asemenea, Ciucă i-a invitat pe tinerii din PNL  să reflecteze asupra felului în care ţara ar fi arătat dacă România nu ar fi fost parte a Uniunii Europene și a NATO.

„Astăzi, România are garanţii de securitate. Ar fi bine să reflectăm un pic unde am fi fost dacă astăzi nu am fi fost membri ai Alianţei Nord-Atlantice sau nu eram membri ai Uniunii Europene”, a spus Ciucă.

„Părinţii voştri au muncit pentru România, ca să aibă independenta energetică. Cum să învăţăm acum să ne spălăm mai puţin”

În schimb, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu i-a îndemnat pe tinerii social democraţi să facă politică pentru oameni.

„Nu exista altfel de politică decât pentru romani, ţara voastră şi pentru oameni. Atât, restul este trecător. Nu exista lideri eterni, ci lideri pentru perioade limitate de timp. Liderii de astăzi pica într-o greşeală imensă, vorbesc mai mult de viitorul lor politic decât să-şi asume provocările momentului actual. Suntem într-o perioadă de crize suprapuse”.

Viitorul categoric vă aparţine dvs., celor prezenţi, a mai spus Ciolacu.

„Întotdeauna după o criză majoră, liderii se schimba, omenirea se schimba. Ce era prioritar pentru noi, nu este şi pentru dvs. Eu reprezint o generaţie, voi o alta, Z. Suntem două generaţii total diferite, trebuie să găsim mesajul comun de a ne încadra împreună într-un viitor comun. Nu pot când citesc, mai ales sunt nişte lideri de dreapta din UE care au început să vorbească despre raţionalizare, cum să stingem becul. Oameni buni, noi am trăit astea, noi nu trebuie să venim cu un astfel de mesaj. Datoria noastră este cu totul alta. Trebuie să ne implicăm şi să găsim soluţiile pentru a nu va schimba modul de viaţă. Părinţii voştri au muncit pentru România, ca să aibă independenta energetică. Cum să învăţăm să ne spălăm mai puţin. Nu. Obligaţia liderilor politici este să găsească soluţii şi să se implice. Nu să se vaite”, a transmis Marcel Ciolacu, în cadrul Școlii Politice de Vară a TSD.

„Sunt foarte mulți tineri care au un potențial uriaș, dar care nu sunt încurajați”

Şi președintele României a transmis sâmbătă un mesaj cu ocazia Școlii de Vară a Tineretului Național Liberal „Next Level Leadership”.

„Sunt foarte mulți tineri care au un potențial uriaș, dar care nu sunt încurajați și cărora nu li se oferă cadrul în care să se poată manifesta. Când acest lucru se întâmplă, pierdem noi toți, pierde întreaga societate. Energia voastră debordantă și capitalul de inventivitate rămân, fără îndoială, cele mai de preț resurse ale oricărei societăți”, le-a transmis Iohannis.

Şeful statului le-a mai spus că îşi doreşte ca tinerii politicieni să se ghideze după valori și principii sănătoase, şi să fie tot timpul bine informați și deschiși către cunoaștere, să vegheze la starea democrației și să o revitalizeze prin inițiativele lor ,  să semnaleze și să se opună derapajelor de orice tip, să pledeze întotdeauna pentru transparență și echitate și să fie mai implicați în procesele și deciziile care îi privesc.