Categories: Lifestyle

Pui miere în ceaiul fierbinte? Adevărul despre greșeala pe care toți românii o fac

Pui miere în ceaiul fierbinte? Adevărul despre greșeala pe care toți românii o fac. Mihaela Bilic, nutriționist, spune că acest gest poate distruge substanțele active, dar poate genera inclusiv compuși toxici.

“Cum să beneficiem de toate avantajele vitaminei C? Ferind-o de căldură! Am avut zilele astea privilegiul să stau de vorbă cu un farmacist de excepție. Și am profitat, punând întrebări despre o mulțime de substanțe și nutrienți, cu dorința de a găsi noutăți și remedii eficiente pentru sănătate. În cursul după-amiezii, cu ocazia ceaiului de la ora 5, am primit o avertizare neașteptată legată de banala felie de lămâie pe care voiam să o pun în ceașcă: “Atenție, mi-a spus domnul farmacist, la peste 60 grade acidul ascorbic se transformă în ascorbați și își pierde efectul benefic antioxidant.”

Asta înseamnă “ADIO” vitamina C

Fir-ar să fie, mi-am zis în gândul meu, păi 60 grade înseamnă doar încălzit, nici măcar fiert! Păi asta înseamnă “ADIO” vitamina C din toate fructele și legumele gătite. Va trebui să învățăm să le consumăm crude, să le ronțăim precum iepurașii. Și abia acum, când mi s-a confirmat cât e de sensibilă, văd necesitatea suplimentelelor cu vitamina C, de măcar 0,5g/zi, mai ales în perioadele în care avem nevoie de o imunitate crescută.

“Aceeași greșeală se face și cu mierea”

Iar veștile proaste nu se opresc aici. “Aceeași greșeală se face și cu mierea”, a continuat domnul farmacist, “încălzirea nu numai că distruge substanțele active, dar poate genera inclusiv compuși toxici”. Așa că ne place sau nu, trebuie să ținem seama de farmacologie dacă vrem să avem beneficii din nutriție. Și da, se confirmă faptul că nu toate produsele din alimentația noastră trebuie gătite/ preparate termic. Concluzia e clară și fără drept de apel: Natura ne-a făcut omnivori ca să putem mânca din toate, și animale și vegetale și crude și gătite. Asta înseamnă să mănânci sănătos!”, a scris medicul Mihaela Bilic, pe Facebook.

Munteanu Daniela

Salut! Ma numesc Theona Bănica si scriu cu pseudonimul Munteanu Daniela. Ma aflu printre responsabilii care se asigura ca esti la curent cu tot felul de informatii de interes monden, dar si personal. Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci este extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Recent Posts

Cele mai eficiente metode naturale de tratare a migrenelor

Migrenele sunt simptome debilitante, care îți pot afecta semnificativ calitatea vieții. Din fericire, odată ce…

3 zile ago

Patru lucruri pe care să le știți atunci când alegeți anvelopele

Atunci când decideți să cumpărați un nou set de anvelope pentru mașina dvs., există mai…

3 zile ago

Românii vor scoate mai mulți bani din buzunar anul acesta. Alimentele se scumpesc în perioada Paștelui

Românii cumpără cadouri pentru familie și cei apropiați în perioada Paștelui, iar ciocolata este unul…

4 zile ago

Pensiile vor fi livrate înainte de Paște! Guvernul a aprobat măsura

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat la începutul ședinței de Guvern că se va aproba o…

4 zile ago

Belarus afirmă că a prevenit un atac cu drone lansat de Lituania asupra Minskului. Vilniusul respinge acuzațiile

Serviciile secrete din Belarus susțin că au dejucat un atac cu drone asupra Minskului. Acest…

4 zile ago

Fără fonduri pentru tinerii fermieri. Ajutorul va fi reluat abia în 2028

Resursele financiare destinate tinerilor fermieri au fost epuizate. Conform informațiilor disponibile, fondurile au fost consumate…

4 zile ago

Parteneri

This website uses cookies.