Social

Raed Arafat, declarații surprinzătoare. „Nu vor mai exista săli de așteptare”

Raed Arafat, declarații surprinzătoare. „Nu vor mai exista săli de așteptare”. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a explicat la Realitatea PLUS despre măsurile pe care toți românii vor trebui să le respecte începând cu data de 15 mai, după ridicarea stării de urgență.

Raed Arafat a explicat că relaxarea restricțiilor se va face în mod gradual. Conform realitatea.net, acesta a declarat că virusul se află în continuare printre noi și poate reveni sub o formă și mai agresivă.

„Nu va fi ca înainte de pandemie, va fi o stare de alertă cu măsuri compensatorii. Virusul va exista printre noi în continuare. Relaxarea se va face în mod gradual. La toamnă e posibil să revină COVID-19 din nou, poate chiar sub o formă mai agresivă, nu știe nimeni.

După 15 mai nu vor fi deschise teatrele, cinematografele, meciurile spotive vor fi fără spectatori. Încurajăm folosirea video-conferințelor, lucrul la domiciliu, decalarea muncii, să nu lucrezi toți în același timp!, a declarat Raed Arafat.

„Vorbim de acum înainte de programare”

Potrivit noilor măsuri de siguranță, viața și obiceiurile românilor se vor schimba radical. Aceștia vor fi nevoiți să poarte mască în toate locurile publice și să păstreze distanțarea socială. În plus, la intrarea în cabinetele medicale se vor lua măsuri epidemiologice. Iar la saloanele de înfrumusețare totul se va face pe baza programărilor.

„Vrem să reducem aglomerarea transportului public. Se lucrează pe un set de măsuri referitoare la deschiderea saloanelor de înfrumusețare, cabinetelor stomatologice. Vorbim de acum înainte de programare.

Nu vor mai exista săli de așteptare. Vor fi măsuri epidemiologice la intrare în cabinet. Ni se va lua temperatura la intrarea în cabinet. Lucrărtorii din cabinete vor trebui să poarte echipmanet, inclusiv mască”, a mai spus șeful DSU.