Social

Raed Arafat, despre redeschiderea școlilor: ”Toată lumea doreşte să se întoarcă la forma de predare fizică”

Raed Arafat, despre redeschiderea școlilor: ”Toată lumea doreşte să se întoarcă la forma de predare fizică”

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a vorbit despre redeschiderea școlilor, spunând că până pe 8 februarie se va face școală online. Secretarul de stat a mai precizat și că este ”Posibil să se răspândească din nou, prin copii, virusul din casă în casă”.

Secretarul de stat, Raed Arafat a declarat despre întoarcerea elevilor în bănci. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a spus că perioada rămasă până la următoarea vacanţă este mică şi încă nu s-a evaluat impactul sărbătorilor de iarnă.

Raed Arafat a mai precizat că se va face școală online până pe 8 februarie, iar apoi se va lua o decizie în acest sens.

”CNSU a luat decizia şi urmează să fie date aceste lucruri public, dacă nu au fost date deja, ca până în 8 februarie se va continua online, urmând ca apoi să se ia decizia. Clar că toată lumea doreşte să se întoarcă la forma de predare fizică, eventual cu scenariile care au fost până acum, dacă apar cazuri într-o şcoală”,a precizat, vineri seară, la Digi 24, Raed Arafat.

Raed Arafat, despre condițiile redeschiderii școlilor

În cadrul unei emisiuni TV, secretarul de stat, Raed Arafat, a precizat că dacă va fi totul în regulă, este posibil să se redeschidă școlile pe baza de scenarii, începând cu 8 februarie.

Totul se va face pe baza unei analize

”Acest lucru se va face pe bază de analiză a situaţiei epidemiologice de la momentul respectiv”, a precizat Raed Arafat.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a spus că se iau în considerare mai multe aspecte: perioada scurtă care mai este până la vacanţă, faptul că nu s-a evaluat încă perioada sărbătorilor de iarnă, dar şi faptul că elevii sunt un vector posibil de transmitere, după ce a fost întrebat care au fost motivele pentru susținerea continuării predării online.

”Posibil să se răspândească din nou, prin copii, virusul din casă în casă”,a spus Arafat, potrivit News.