Actual

Raiffeisen Bank avertizează: Cum să-ți aperi banii de hackeri

sursă foto: gds.ro
sursa foto arhiva companiei

Băncile reprezintă un teren de joacă pentru infractorii cibernetici. În acest context, Raiffeisen Bank trage un semnal de alarmă pentru toți clienții săi. Pentru a evita potențialele pericole online și pentru a proteja economiile, reprezentanții instituției vin cu sfaturi cruciale pentru utilizatorii conturilor și cardurilor bancare.

Banca subliniază că instalarea oricărei aplicații la solicitarea altor persoane.

Avertismentul Raiffeisen Bank

Această acțiune ar putea deschide ușa atacatorilor cibernetici către dispozitivele personale. Totodată, Raiffeisen Bank avertizează cu privire la mesajele care promit câștiguri financiare. Banca sfătuiește clienții să fie precauți atunci când se confruntă cu astfel de oferte iluzorii.

Reprezentanții băncii subliniază importanța verificării atente a expeditorului și a conținutului mesajelor, inclusiv identificarea unor greșeli gramaticale sau exprimări neobișnuite. Aceștia recomandă, de asemenea, precauție în furnizarea de date personale prin mesaje telefonice sau e-mail. Raiffeisen spune că angajații băncii nu vor solicita niciodată informații sensibile în această modalitate.

„Dacă primești astfel de comunicări, verifică exact cine este expeditorul, modul în care este redactat mesajul, dacă există greșeli gramaticale sau exprimări ciudate în el”, transmit reprezentanții Raiffeisen Bank.

Cum să te protejezi de hackeri

Evitarea accesării link-urilor suspecte este, de asemenea, o măsură esențială, conform recomandărilor Raiffeisen Bank. Utilizatorilor li se sugerează să facă cumpărături doar de pe site-uri securizate, recunoscute prin lăcățelul din bara de adrese și prin protocolul https://. De asemenea, instalarea unui program antivirus este indicată pentru a contracara potențialele amenințări.

Banca avertizează asupra link-urilor primite prin e-mail sau mesaje pe rețelele de socializare. Banca subliniază că acestea pot conține spam-uri sau viruși. În plus, clienții sunt îndemnați să fie vigilenți față de conturile false și anunțurile frauduloase de pe platformele de socializare, care pot reprezenta capcane pentru obținerea de informații confidențiale. Vigilența și informarea sunt cheia în lupta împotriva fraudelor online.

„Nu accesa link-urile primite pe e-mail sau prin mesaje pe rețelele de socializare, chiar și de la prieteni. Uneori sunt spam-uri, trimise fără știrea lor, care conțin viruși”, au mai adaugăt reprezentanții băncii,

Utilizatorii sunt îndemnați să-și păstreze vigilenta și să fie precauți în ceea ce privește conturile false și anunțurile apărute pe diverse platforme de socializare, precum Facebook, Instagram, LinkedIn sau YouTube. Se sugerează că aceste conturi și anunțuri pot avea drept scop inducerea în eroare a utilizatorilor și obținerea de informații confidențiale, conform informațiilor furnizate de Fanatik.ro.