Info Actual

Info Actual > Diverse > Rareș Bogdan despre certificatele de vaccinare. „Libertatea este scumpă și a fost greu de câștigat!”
Diverse

Rareș Bogdan despre certificatele de vaccinare. „Libertatea este scumpă și a fost greu de câștigat!”

Rareș Bogdan despre certificatele de vaccinare. „Libertatea este scumpă și a fost greu de câștigat!”

Europarlamentarul Rareș Bogdan a reacționat la propunerea premierului Greciei de a se introduce pașaport de vaccinare în toate statele Uniunii Europene.

Despre această propunere, dezbătută, joi, într-o ședință a Consiliului Europei, Rareș Bogdan spune că se teme ca nu cumva acest document să reprezinte de fapt o restricție suplimentară.

„E complicat și restrictiv să spui pașaport. În cadrul grupului premierul grec e principatul promotor. Asta și pentru că au un PIB foarte mare provenit din turism. Și alți premieri susțin acest certificat. Mă tem însă să nu fie o restricție suplimentară. Deja sunt restricții în privința unor țări. Dar un carnet de vaccinare poate să existe.

Să sperăm că o parte dintre români vor înțelege să se îndrepte către centrele de vaccinare. Dar trebuie să fim extrem de atenți.

Libertatea este scumpă și a fost greu de câștigat!

Nu trebuie noi să formăm opreliști suplimentare. Cu cât avem mai puține restricții este cu atât mai bine pentru cetățeanul european.

Depinde cu ce comparăm campania de la noi. Cu Israelul? Sigur că numărul e mai mic. Dar nu o putem face deoarece infrastructura e diferită. Nu aș spune că nu sunt mulțumit. Faptul că a căzut platforma e rușinos, mai ales într-o țară cu IT-iști. E vina altora”, a spus Rareș Bogdan.

Consiliul Europei, ședință de urgență pentru evaluarea răspândirii coronavirusului

Liderii Uniunii Europene se reunesc joi, în sistem de videoconferință, într-o ședință a Consiliului European pentru a discuta despre coordonarea răspunsului la pandemia de COVID-19, inclusiv despre oportunitatea introducerii unor certificate de vaccinare.

„Președintele Charles Michel va prezida o videoconferință a membrilor Consiliului European. Liderii UE vor discuta despre coordonarea răspunsului la pandemia de COVID-19, inclusiv despre introducerea la scară largă a vaccinurilor și punerea în aplicare a tuturor instrumentelor disponibile în scopul limitării răspândirii virusului. Liderii vor discuta, de asemenea, despre oportunitatea unei abordări comune în materie de certificare a vaccinării în cadrul UE”, transmite Consiliul European, într-un comunicat de presă.