Info Actual > Social > Răsturnare de situație în cazul Colectiv. Se cere redeschiderea dosarului
Social

Răsturnare de situație în cazul Colectiv. Se cere redeschiderea dosarului

Răsturnare de situație în cazul Colectiv. Se cere redeschiderea dosarului

Incendiul din clubul Colectiv care a avut loc în noaptea de vineri 30 octombrie 2015, în incinta unui club situat în sectorul 4 din București într-o fostă hală a fabricii Pionierul, va fi redeschis.

La aproape șase ani de la tragicul eveniment, Curtea de Apel București a decis ca dosarul Colectiv să fie împărțit în două. Fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone, funcţionarii din primărie şi cei doi pompieri să fie judecaţi separat de patronii clubului.

Decizia de disjungere a trezit nemulţumirea avocaţilor și victimelor din Colectiv. Aceștia au reclamat faptul că se încearcă tergiversarea procesului.

Răsturnare de situație în cazul Colectiv. Se cere redeschiderea dosarului

Preşedintele Asociaţiei Colectiv GTG 3010, Eugen Iancu, a precizat că „există judecători dornici să îi elibereze pe vinovaţi”, deoarece faptele s-au produs fără intenţie, notează Pro TV.

Astfel, deși au anunțat inițial că al doilea dosar, al lui Piedone, are termen în 22 septembrie, acum, judecătorii au decis să ia în discuție reunirea dosarului, la insistențele procurorului DNA care se ocupă de acest caz, dar și ale avocaților victimelor, care au protestat față de împărțirea dosarului în două.

Conform procedurii administrative, decizia finală va fi luată miercuri, 16 iunie 2021.

Unul dintre momentele care au atârnat greu în decizia judecătorilor de a pune în discuție reunirea dosarului Colectiv a fost intervenția avocatului Daniel Iorga, care a invocat o hotărâre a Înaltei Curți de Casație și Justitie în care se precizează foarte clar faptul că nu poate fi disjunsă în apel o cauză.

Amintim faptul că în acest dosar, în primă instanță, fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la 8 ani şi 6 luni închisoare cu executare, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru clubul Colectiv.

De asemenea, cei trei patroni ai clubului Colectiv – Alin George Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu – au fost condamnați la câte 11 ani şi 8 luni închisoare.

Anastasescu, Gancea şi Mincu au fost judecaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă în formă agravantă, vătămare corporală din culpă în formă agravantă şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.