Info Actual > Diverse > Războiul cu Ioana Mihăilă a fost câștigat! Ce se va întâmpla cu personalul medical nevaccinat
Diverse

Războiul cu Ioana Mihăilă a fost câștigat! Ce se va întâmpla cu personalul medical nevaccinat

Războiul cu Ioana Mihăilă a fost câștigat! Ce se va întâmpla cu personalul medical nevaccinat

Războiul cu Ioana Mihăilă a fost câștigat! presiunile exercitate la Ministerul Sănătății au lau sfârșit. Ministrul Sănătății renunță la actul normativ pe care îl propusese guvernului.

Războiul cu Ioana Mihăilă a fost câștigat!

Federația Sanitas din România arată, luni seara, pe pagina de Facebook, că argumentele și presiunile exercitate la Ministerul Sănătății au ajuns la final. Așadar, Sanitas a câștigat războiul cu Ioana Mihăilă, iar personalul medical nevaccinat nu va fi obligat să se testeze pe banii proprii.

Personalul medical nevaccinat nu va fi obligat să se testeze periodic

„Personalul medical nevaccinat nu va fi obligat să se testeze periodic pe banii poprii! Ministrul Sănătății renunță la actul normativ pe care îl propusese guvernului, în acest sens, cu două luni în urmă”, arată Sanitas.

60,14% dintre angajații în Sănătate sunt fie vaccinați

Federatia Sanitas a făcut publice rezultatele primei evaluări reale a situației vaccinarii salariaților din Sănătate. Potrivit acestoraa, 60,14% dintre angajații în Sănătate sunt fie vaccinați, fie s-au infectat cu virusul SARS-C0V-2 în ultimele 6 luni și au anticorpii necesari, astfel că decizia individuală de vaccinare – în cazul lor – poate fi amânată fără a pune pe nimeni în pericol.

Amintim că la începutul verii, ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a anunţat că testarea personalului medical care nu dorește să se imunizeze nu va fi suporatată nici de unităţile sanitare şi nici de minister.