Economic

Reciclad’OR în misiune antreprenorială la Barcelona și Palma de Mallorca. Poduri economice între România și Insulele Baleare

Reciclad’OR
sursa foto: ahiva companiei

Ambasada României / BPCE Madrid, împreună cu Consulatul General al României la Barcelona și cu sprijinul consulului onorific al României în Insulele Baleare, a organizat o misiune economică la Barcelona și Palma de Mallorca în intervalul 22-26 martie 2024. Scopul principal al acestei misiuni a fost de a oferi suport companiilor românești interesate de internaționalizare pe piața spaniolă, de a promova colaborarea cu firmele spaniole și de a întări sau crea legături economice și schimb de cunoștințe între cele două piețe.

Evenimentul face parte din planul de acțiuni de promovare a României în Spania în anul 2024.

Parteneriat economic România – Spania

Acțiunile prevăzute în cadrul misiunii au fost:

  • Oportunități de Afaceri și Investiții România-Spania
  • Vizită instituțională: Delegatul Guvernului Spaniei în Catalonia
  • Întrunire și sesiuni de discuții la sediul Delegatului Guvernului Spaniei în Insulele Baleare
  • Masă rotundă Oportunități de Afaceri și Investiții România-Spania  – Foment de Treball
  • Vizită instituțională: Barcelona Activa – Prezentare oportunități de dezvoltare a afacerilor și mediului antreprenorial din Barcelona;
  • Conferință Extraordinară la Camera de Comerț Mallorca
  • Vizită Antreprenoriat și Inovație – Parcul de Antreprenori si Inovație BIT (Palma de Mallorca)
  • Reciclare și Energie Verde – Vizită TIRME (Palma de Mallorca)
  • Reuniuni B2B cu companii spaniole interesate de colaborări cu parteneri români – Palma de Mallorca)

Sectoarele de interes identificate:  IT/Software, Reciclare, Sustenabilitate, Turism/HoReCa și Energie Verde (regenerabilă, reciclare, etc.).

Reciclad’OR

Reciclad’OR

Reciclad’OR, singurul OIREP din România invitat în misiunea economică

Printre companiile românești invitate să participe la această misiune economică s-a aflat și Reciclad`OR, fiind singura organizație care implementează răspunderea extinsă a producătorului prezentă la această întrunire din segmentul de activitate.

„A fost o onoare pentru mine să reprezint compania Reciclad`OR la această misiune diplomatică și să pot împărtăși valorile și principiile de business pe care compania le dezvoltă pe piața de profil din România.

Am identificat noi oportunități de creștere a business-urilor sustenabile dintre Barcelona, Insulele Baleare și România, pe care le vom dezvolta în viitor.

Consolidarea relațiilor bilaterale între companiile cu capital spaniol din segmentul sustenabilității va facilita schimbul de experiență între specialiștii români și spanioli și va contribui la îmbunătățirea soluțiilor sustenabile implementate în România prin transfer de know-how și cunoștințe în domeniu”, a declarat Adriana Calcan, PR&CSR Manager Reciclad’OR, prezentă la misiunea economică din Spania.

Evenimentul s-a bucurat de un real succes, fiind preluat si de către presa locală din Spania.