Actual

Reguli ce trebuie aplicate în timpul campaniei electorale pentru locale

Stampila de votare

Reguli ce trebuie aplicate în timpul campaniei electorale pentru alegerile locale din 2020 sunt legate și de riscul infectării cu virusul sar-cov-2. Este vorba, în primul rând, de purtarea măștii de protecție, care va fi obligatorie pentru candidați.

Cetățenii care vor paricipa la întâlniri electorale sunt, pentru moment, sfătuiţi să poarte măștile chiar dacă se află în spații deschise, în spațiile închise purtarea măștii fiind obligatorie. Vor exista reglementări în ceea ce privește distanța fizică în timpul evenimentelor electorale, purtarea măștilor de protecție în asemenea cazuri și participarea unui număr redus de cetățeni la asemenea evenimente vor obligatorii. Astfel, manifestații de mare amploare nu vor mi exista în această campanie pentru alegerea structurilor de conducere la nivelul administrațiilor locale.

Vor exista reguli și în ziua scrutinului, care acum este stabilit pentru data de 27 septembrie. Toți membrii Birourilor Electorale vor avea la dispoziție cinci măști pentru 24 de ore şi vor exista reguli de distanțare fizică în cazul în care sunt mai mulți alegători care stau la coadă la secțiile de vot.

Se dorește ca aceste cozi să fie în afara secțiilor de vot. De asemenea, este posibil ca alegătorii să fie obligați să-şi dezinfecteze mâinile atât la intrarea, cât și la ieșirea din secțiile de vot.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *