Lifestyle

Remediile miraculoase ale tămâiei. Descoperiri incredibile ale oamenilor de știință

Remediile miraculoase ale tămâiei. Descoperiri incredibile ale oamenilor de știință

Unul din darurile pe care magii le-au adus la nașterea lui Iisus a fost tămâia. Aceasta era utilizată în acele timpuri drept un remediu universal în prevenirea infecțiilor și era apreciată pentru capacitățile sale antiseptice, antiinflamatorii și analgezice.

Istoricul roman și botanistul Pliniu cel Bătrân recomanda tămaia ca un antidot pentru otrăvirea cu cucută.

De asemenea, se credea că tămâia ar fi eficientă și în problemele digestive și în tratarea răcelii, a febrelor, a tusei, dar și pentru regenerarea părului și a pielii și pentru întărirea gingiilor.

Acum mii de ani, budiștii, călugării Zen și hindușii obișnuiau să ardă tămâie, deoarece acest ritual era considerat important în procesul de meditație, ascensiune spirituală și vindecare.

Nativii Americani ardeau tămâie pentru a curăța lăcașurile de cult, casa și sufletul de impurități.

Ce este tămâia

Boswellia Serrata sau tămâia, cum mai este cunoscută în popor, este o rășină obținută din arborele cu același nume (Boswellia Serrata), originar din India.

Esența de tămaie dispune de o energie yin vindecătoare, ce înlesnește curățarea energetică și spirituală, dar are totodata efecte extraordinare în afecțiunile respiratorii și in tratarea bronșitei si a laringitei.

In medicina modernă s-au facut unele cercetări ce atestă calitățile excepționale ale tămâiei. Cercetatorii au facut referire la ea ca un posibil tratament pentru anumite tipuri de cancer, pentru colitele ulcerative, pentru boala Crohn, pentru anxietate sau astm .

Tratamente naturiste pe baza utilizării acestei rășini miraculoase

O echipă de oameni de știință, alcătuită și din cercetători de la Universitatea Johns Hopkinks și de la Universitatea Hebrew din Ierusalim afirmă că arderea rășinei din arborele Boswellia Serrata (tămâia) activează anumite părți din creier, fapt ce ajută la ameliorarea stărilor de depresie și anxietate.

Mai mult, există studii care demonstrează rolul mirosului în activitatea cerebrală. O cercetare realizată la Universitatea din Florida confirmă faptul că atunci când mirosim, celulele din zona olfactivă a creierului sunt stimulate, astfel că au loc schimbări în creier. Prin urmare, mirosul îți influențează starea de spirit.

Arderea tămâiei stimulează creierul și induce o stare de relaxare și calm. Poți apela la această metodă chiar și atunci când te răsfeți cu o baie cu multă spumă sau cu un masaj.

Uzul extern al tămâiei contribuie la îmbunătățirea fluxului și circulației sangvine. În consecință, aceasta poate combate afecțiunile asociate sistemului osos și articulațiilor, sistemului muscular și sistemului circulator.