Lifestyle

Renunțați la aceste alimente dacă vreți să slăbiți

Renunțați la aceste alimente dacă vreți să slăbiți

Dacă știți ce alimente să evitați puteți să ajungeți la greutatea ideală și chiar să o mențineți. În general, când încercați să dați jos câteva kilograme, cel mai bine este să reduceți sau să evitați alimentele bogate în calorii. Cu toate acestea, numărul de calorii dintr-un aliment nu constituie singurul factor de luat în considerare. De exemplu, alimentele cu conținut scăzut de calorii, care nu au substanțe nutritive, precum fibre și proteine, ne pot face să ne simțim în continuare înfometați, scrie MedicalNewsToday.

La ce produse trebuie să renunțăm dacă vrem să slăbim

Dacă v-ați pus în cap să slăbiți, trebuie să faceți câteva sacrificii și să renunțați urgent la aceste obiceiuri alimentare nocive.

1. Chipsurile de cartofi

Chipsurile de cartofi sunt considerate calorii goale deoarece nu au valoare nutritivă semnificativă. Conțin cantități mari de calorii, grăsimi, carbohidrați și sodiu per porție.

2. Sucurile de fructe/ Băuturi cu zahăr

Dacă știți să faceți diferența dintre zahărul adăugat și cel natural, asta vă va ajuta să luați cea mai potrivită decizie. Diferența este că sucul de fructe are un conținut de zahăr adăugat (ingredient nesănătos). Băuturile carbogazoase pline de zahăr nu sunt doar legate de creșterea în greutate, ci pot duce și la un sindrom metabolic, diabet de tip 2 și alte afecțiuni dăunătoare pentru sănătate.

3. Pâinea albă

Spre deosebire de pâinea cu cereale integrale, pâine albă conține cereale care acționează în organism exact ca zahărul, declanșând creșterea în greutate, inflamație și creșteri ale zahărului din sânge. Se spune că alimentele care cresc glicemia au un indice glicemic ridicat. Alimentele cu indice glicemic ridicat sunt legate de obezitate și diabet de tip 2. Pâinea albă ocupă printre primele locuri pe lista indicelui glicemic ridicat.

4. Berea/ Alte băuturi alcoolice

Consumul de bere în cantități mari duce la creșterea generală în greutate, inclusiv la creșterea grăsimii în zona taliei. Deși caloriile din alcool sunt aceleași pentru vin și whisky, 7 calorii pe gram, cantitatea pe care o bei și frecvența contribuie clar la creșterea în greutate. Vinul și whisky-ul se beau, de obicei, în cantități mai mici. Dar pentru că alcoolul aduce mai multe calorii decât carbohidrații și proteinele pe gram, cel mai bine este să evitați orice tip de băutură alcoolică dacă vreți să slăbiți.

5. Puiul prăjit

Puiul prăjit este cea mai proastă alegere când vine vorba de dietă. Pe lângă faptul că sporește riscul de obezitate, crește și riscul de accident vascular cerebral, riscul de diabet de tip 2 și riscul de cancer. Puiul prăjit de la fast-food conține cantități inacceptabil de mari de grăsimi trans produse industrial, ceea ce contribuie la risc crescut de boli de inimă, creștere în greutate, grăsime abdominală și diabet de tip 2. Același lucru se poate spune și când vine vorba de cartofii prăjiți.

6. Milkshake și înghețată

Înghețata și milkshake-urile sunt în fruntea acestei liste a deserturilor cel mai des consumate. Ambele sunt pline de zahăr și grăsimi, despre care se știe că provoacă poftă de mâncare. Evitați-le și alegeți un tratament alternativ mai sănătos, cum ar fi un smoothie bogat în nutrienți.

7. Batoane de ciocolată

Sunt practic interzise dacă vreți să pierdeți în greutate. Sunt bogate în zAhăr, uleiuri adăugate, conservanți, făină rafinată.

8. Produse de patiserie

Produsele de patiserie conțin făină rafinată și zahăr adăugat, care ridică rapid glicemia, iar apoi, în decurs de o oră, ne fac din nou foame, odată ce îți glicemia scade. Majoritatea produselor de panificație preambalate conțin ingrediente nesănătoase și grăsimi trans. Dacă simțiți nevoia de ceva dulce, alegeți o bucată de ciocolată neagră sau un iaurt cu fructe proaspete.