Categories: Lifestyle

Reteta delicioasa de banana bread. Un desert rapid, aromat, care ti se topeste in gura!

Reteta delicioasa de banana bread. In cazul in care ai cumparat banane dar ai uitat de ele si s-au copt prea mult, iti prezentam o reteta rapida, aromata, care ti se topeste in gura.

Ingrediente banana bread:

  • 400 g făină
  • 50 g cacao
  • 1 praf de sare
  • 150 g unt moale, la temperatura camerei
  • 150 g zahăr brun
  • 1 plic zahar vaniliat sau miezul de la 1 jumătate de păstaie de vanilie
  • 2 ouă
  • 400 g banane bine coapte
  • 200 ml lapte rece
  • 150 g fructe deshidratate/confiate: stafide, curmale, smochine, mango, papaya, ananas, cocos
  • 1 plic praf de copt
  • 20 ml rom
  • 50 g nuci

Mod de preparare. Reteta delicioasa de banana bread. Un desert rapid, aromat, care ti se topeste in gura!

Într-un castron se pun la înmuiat câteva minute fructele deshidratate împreună cu romul.

Într-o tigaie anti aderentă se prăjesc ușor nucile pentru a li se dezvolta aroma.

Se decojesc bananele și se zdrobesc cu furculița sau cu mixerul până se obține o crema fină și parfumată.

Se încinge cuptorul la 180C (treaptă medie la cele cu gaz). Într-un castron încăpător se spumează untul moale împreună cu zahărul și vanilia. Se adaugă ouăle întregi, praful de sare și se mixează mai departe. Se amestecă și piureul de banane.

Banana bread- Desert rapid, aromat, care ti se topeste in gura!

Se cerne făină împreună cu cacao și praful de copt și se adaugă în castronul mixerului. Se amestecă bine și se toarnă câte puțin din laptele rece până se obține o consistentă cremoasă, mai fluidă. Nucile prăjite și răcorite se toacă mare cu cuțitul și se pun și ele în castron împreună cu fructele deshidratate. Romul contribuie și el la creșterea aluatului. Se amestecă bine cu lingură compoziția.

Se pregătesc 2 forme de chec. Dacă sunt din silicon nu trebuie nici unse nici așternute cu hârtie de copt. Dacă sunt tăvi clasice vor trebui tapetate cu hârtie de copt. Se împarte compoziția în 2 astfel încât să ocupe doar 2/3 din înălțimea formei (va crește la copt). Formele se introduc imediat la cuptorul încins pentru 40-50 de minute la 180 C.

Munteanu Daniela

Salut! Ma numesc Theona Bănica si scriu cu pseudonimul Munteanu Daniela. Ma aflu printre responsabilii care se asigura ca esti la curent cu tot felul de informatii de interes monden, dar si personal. Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci este extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Recent Posts

Când intră alocațiile copiilor? Banii nu ajung înainte de Paște

Ministerul Muncii a făcut public calendarul pentru plata alocațiilor copiilor în luna mai 2024. Aceasta…

11 minute ago

Tichete pentru activități casnice! Ce activități sunt plătite fără contract de muncă

Persoanele de cel puțin 16 ani pot obține venituri suplimentare, fie că sunt angajate sau…

2 ore ago

Pietonii pot fi sancționați aspru! Amenzile ajung și la 1.700 de lei

Siguranța rutieră în Germania este reglementată prin norme strict. Încălcarea acestora poate duce la amenzi…

4 ore ago

Ce este praful saharian? Cum ne afectează respirația

În ultimele zile, zvonurile legate de praful saharian care a ajuns în România au generat…

6 ore ago

Ce alimente conțin cei mai mulți aditivi? Există risc de cancer

Produsele din comerț conțin frecvent aditivi alimentari, în special cele care sunt ambalate. Aditivii sunt…

8 ore ago

Joia Mare 2024. De ce se vopsesc ouăle astăzi?

În Joia Mare, cunoscută și sub numele de Joia Patimilor, gospodinele se dedică vopsirii ouălor,…

10 ore ago

Parteneri

  • EDITURA DE CARTE

Domnia lui Cuza Vodă

This website uses cookies.