Categories: Lifestyle

Rețeta delicioasă pe care italienii o prepară și la miezul nopții. Este cremoasă, sățioasă și ideală pentru cei care sunt la dietă!

Rețeta delicioasă pe care italienii o prepară și la miezul nopții. Fusilli cu cremă de dovlecei, ricotta și nuci sunt un prim fel cremos și perfect pentru cei care urmează o dietă, dar care nu vor să renunțe la un prânz gustos și cu conținut scăzut de calorii.

Foarte puține ingrediente vor fi suficiente pentru a aduce la masă o pastă diferită de cele obișnuite și cu o notă de crocant; mai mult, dacă aveți puțin timp, puteți prepara crema de dovlecei cu o zi înainte și o puteți păstra la frigider.

Să vedem împreună cum să pregătim fusilli cu cremă de dovlecei, ricotta și nuci.

Ingrediente

  • 110 g dovlecei
  •  1 lingură de ricotta
  •  1 lingura de lapte
  •  2 nuci
  •  80 g de fusilli
  • ulei de măsline extravirgin
  • piper după gust
  • Sare după gust

Cum se prepară

Pentru a pregăti fusilli cu cremă de dovlecei, ricotta și nuci, începeți prin spălarea dovleceilor și îndepărtarea capetelor. Gatiti-i in multa apa nesarata pana devin foarte moi. Când sunt gata, scurgeți-i și adăugați ricotta proaspătă și o lingură de lapte peste dovlecelul fiert.

Amestecați totul folosind un mixer potrivit pentru a obține o cremă netedă, fără bucăți. Adăugați un strop de ulei în smântână, condimentați cu sare și piper și amestecați toate ingredientele câteva minute la foc foarte mic.

Între timp, dedică-te pastelor. Gatiti fusilli in multa apa cu sare si pastrati cateva linguri de apa de gatit, de care veti avea nevoie mai tarziu. Scurgeți pastele al dente și adăugați-le în sos.

Puneți din nou pe foc și amestecați pastele adăugând nucile tocate grosier cu mâinile și puțină apă pentru a amesteca pastele și pentru a face crema de dovlecei mai fluidă. Când pastele sunt bine gata, serviți fierbinte, adăugând, dacă doriți, un strop de ulei de măsline extravirgin.

Alternativ, puteți prepara fusilli cu pesto de ardei sau gnocchi cu pesto de dovlecei.

Fusilli cu cremă de dovlecei, ricotta și nuci trebuie consumate fierbinți, imediat după prepararea lor, pentru a aprecia pe deplin numeroasele texturi ale acestui fel de mâncare.

Munteanu Daniela

Salut! Ma numesc Theona Bănica si scriu cu pseudonimul Munteanu Daniela. Ma aflu printre responsabilii care se asigura ca esti la curent cu tot felul de informatii de interes monden, dar si personal. Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci este extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Recent Posts

Atenție la consumul de ouă roșii! Câte ouă putem mânca într-o zi?

Pe măsură ce Paștele  se apropie, mulți oameni se întreabă câte ouă roșii este bine…

2 zile ago

Programul de funcționare al hipermarketurilor de Paște! Ce magazine rămân deschise

Kaufland România a anunțat programul de funcționare al hipermarketurilor sale în perioada sărbătorilor de Paște.…

2 zile ago

Vinerea Mare 2024. De ce este important postul negru în această zi

Postul negru în Vinerea Mare este o practică profundă în tradiția ortodoxă, marcată de abstinența…

2 zile ago

Indemnizațiile pentru invalizi cresc! Ce sume se dau

Indemnizațiile pentru invalizi, veterani și văduve de război au fost majorate începând din ianuarie 2024.…

3 zile ago

Ministerul Finanțelor pregătește un set nou de taxe! Cine este afectat

Ministerul Finanțelor lucrează  la introducerea unor noi taxe. Potrivit proiectului,  accizele la tutun vor fi…

3 zile ago

Sunt 10 miliarde de lei pentru pensii! Nu toti pensionarii vor beneficia

Vârstnicii din România au primit vești bune de la guvern. Au fost alocate 10 miliarde…

3 zile ago

Parteneri

  • EDITURA DE CARTE

Domnia lui Cuza Vodă

This website uses cookies.