Categories: Lifestyle

Rețetă dulceață de mure. Este fină, aromată și are un gust desăvârșit!

Aflați cum să pregătiți gem de mure de casă cu această rețetă simplă. Profitați de proprietățile acestui fruct la sfârșitul verii și începutul toamnei!

  • 1 kg de mure
  • 400 gr zahăr
  • suc de o jumătate de lămâie

Pregătirea rețetei gemului de mure:

Curățați și spălați murele. Puneți-le într-o cratiță cu zahărul și zeama de lămâie și lăsați-le să se odihnească câteva ore.

Puneți cratița la foc mediu și fierbeți timp de 35-40 de minute, amestecând ocazional și îndepărtând spuma.

Când gemul este gata, scoateți-l de pe foc și, dacă se dorește o textură mai fină, acesta poate fi piure cu blenderul sau robotul de bucătărie.

Umpleți borcanele de sticlă sterilizate anterior cu gem și închideți-le bine. Pune-le pe dos și ține-le așa timp de 24 de ore pentru a face vidul. O altă opțiune pentru a face vidul este să puneți borcanele într-o cratiță la bain-marie și să le lăsați aproximativ 30 de minute după ce apa începe să fiarbă. Apoi, lăsați-i să se răcească și lăsați-i să se usuce. În acest fel, gemul se va păstra perfect câteva luni.

Cum se sterilizează borcanele de sticlă:

Înainte de a le umple cu gem, acestea trebuie sterilizate pentru a evita contaminarea. Pentru a face acest lucru, acestea trebuie așezate într-o cratiță cu apă clocotită timp de 10-15 minute. Ulterior, se vor scurge și se vor usca bine, încercând să nu atingă interiorul conservelor.

Alegerea murelor:

Murele sunt foarte delicate și nu tolerează transportul, căldura și manipularea. Prin urmare, cel mai bine este să colectați singuri murele ori de câte ori este posibil. Mure întregi și strălucitoare ar trebui alese, aruncându-le pe cele moi.

O altă opțiune sunt murele congelate, din ce în ce mai frecvente în magazinele mari. În acest caz, vor fi lăsați să se odihnească împreună cu zahărul și zeama de lămâie timp de aproximativ 6 ore, astfel încât să poată să se dezghețe și să se marineze.

Munteanu Daniela

Salut! Ma numesc Theona Bănica si scriu cu pseudonimul Munteanu Daniela. Ma aflu printre responsabilii care se asigura ca esti la curent cu tot felul de informatii de interes monden, dar si personal. Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci este extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Recent Posts

Atenție la consumul de ouă roșii! Câte ouă putem mânca într-o zi?

Pe măsură ce Paștele  se apropie, mulți oameni se întreabă câte ouă roșii este bine…

o zi ago

Programul de funcționare al hipermarketurilor de Paște! Ce magazine rămân deschise

Kaufland România a anunțat programul de funcționare al hipermarketurilor sale în perioada sărbătorilor de Paște.…

o zi ago

Vinerea Mare 2024. De ce este important postul negru în această zi

Postul negru în Vinerea Mare este o practică profundă în tradiția ortodoxă, marcată de abstinența…

o zi ago

Indemnizațiile pentru invalizi cresc! Ce sume se dau

Indemnizațiile pentru invalizi, veterani și văduve de război au fost majorate începând din ianuarie 2024.…

2 zile ago

Ministerul Finanțelor pregătește un set nou de taxe! Cine este afectat

Ministerul Finanțelor lucrează  la introducerea unor noi taxe. Potrivit proiectului,  accizele la tutun vor fi…

2 zile ago

Sunt 10 miliarde de lei pentru pensii! Nu toti pensionarii vor beneficia

Vârstnicii din România au primit vești bune de la guvern. Au fost alocate 10 miliarde…

2 zile ago

Parteneri

  • EDITURA DE CARTE

Doamna în mov

This website uses cookies.