În afară de pâine, din aluatul cu cartofi se pot prepara și cornulețe pufoase. Le poți servi simple sau, dacă scoți zahărul din compoziție, cu o umplutură de cartofi cu cașcaval o să iasă un desert gustos și pufos.
Cornurile sărate au un aluat moale și pufos. Cartofii dau aluatului o consistență delicată. Cornurile se păstrează moi și pufoase ținute la rece într-o pungă de plastic.
200 g cartofi,
100 g făină,
3 ouă,
3 linguri lapte
drojdie sau praf de copt,
6 linguri de cașcaval ras,
sare şi piper după gust,
50 ml ulei vegetal
brânză sau orice fel de caşcaval pentru umplutură
Cartofii se fier, apoi se pasează și se lasă să se răcească. Drojdia o amestecăm cu zahărul și lapte călduț și o lăsăm să se activeze.
Peste cartofii pisați punem faina, ouăle bătute, sare, cașcaval și drojdia activată. Frământați un aluat moale, nelipicios. Mai adăugam făină numai în cazul în care aluatul este foarte moale. Se lasă să crească timp de o oră într-un loc călduț și ferit de curenți de aer.
Cornurile se pun într-o tavă, acoperită cu hârtie de copt și se lasă 30 de minute ca să mai crească. Apoi le ungem cu oul bătut, se presoară semințele de mac și susan. Cornurile se coc 10 minute la 200 °C și încă vreo 20 de minute la 180 °C, până se rumenesc deasupra, potrivit stiridiaspora.ro
Pe măsură ce Paștele se apropie, mulți oameni se întreabă câte ouă roșii este bine…
Kaufland România a anunțat programul de funcționare al hipermarketurilor sale în perioada sărbătorilor de Paște.…
Postul negru în Vinerea Mare este o practică profundă în tradiția ortodoxă, marcată de abstinența…
Indemnizațiile pentru invalizi, veterani și văduve de război au fost majorate începând din ianuarie 2024.…
Ministerul Finanțelor lucrează la introducerea unor noi taxe. Potrivit proiectului, accizele la tutun vor fi…
Vârstnicii din România au primit vești bune de la guvern. Au fost alocate 10 miliarde…
This website uses cookies.