Lifestyle

Rețetă ușoară și simplă de post. Salata orientală

Rețetă ușoară și simplă de post. Salata orientală

Rețetă ușoară și simplă de post. Salata orientală.

Este vorba de una dintre cele mai practice și mai sățioase salate de post, salata orientală. O poate găti orice gospodină, iar rezultatul este întotdeauna garantat.

Acest preparat folosește ingrediente ieftine și la îndemână în orice gospodărie. Această salată este apreciată mai ales în perioada de post, atât în zona rurală, cât și urbană. Fiecare poate adăuga ingredientele pe care le dorește, dar rețeta clasică este următoarea.

Salata orientală. Ingrediente necesare

  • 1, 5 kilograme de cartofi (de preferat cei roșii, rezistenți la fierbere)
  • 2 cepe medii
  • 150 g măsline
  • 250 g castraveți murați
  • 6-8 linguri ulei
  • 1 lămâie (sau câteva linguri oțet alb)
  • mărar (pătrunjel, opțional)
  • sare și piper, după gust

Mod de preparare

Cartofii  se pun la fiert, la foc mic, în apă cu sare. Se fierbaproximativ 35 de minute. Dup ce au fiert, poți să-i treci printr-un jet de apă rece și curăță-i de coajă. Taie-i în rondele groase sau în cuburi potrivite.

Curăță și taie ceapa peștișori subțiri.

Taie castraveții în felii groase de 5-7 milimetri.

Amestecă cu grijă cartofii cu ceapa, măslinele și castraveții.

Adaugă sare și piper după gust, zeama de lămâie și uleiul. Presară verdeață din abundență.

Poftă bună!