Info Actual > Culinar > Rețetă veche din bucătăria românească: Budincă de ciuperci. Trucul secret a fost dezvăluit
Culinar

Rețetă veche din bucătăria românească: Budincă de ciuperci. Trucul secret a fost dezvăluit

Rețetă veche din bucătăria românească: Budincă de ciuperci. Trucul secret a fost dezvăluit

Ciupercile comestibile abundă de beneficii pentru sănătate. Conțin nutrienți, unii dintre aceștia au un real suport terapeutic. Exemplu: anumiti compuși au capacitatea de a anihila proliferarea celulelor tumorale.

Mai mult, ciupercile sunt importante surse de fibre, vitamine si minerale continand vitamina B1, B2, B6, acid folic dar si minerale precum: potasiu, magneziu, sodiu, cupru, fier si fosfor.

Altele acționează direct asupra unor boli. Medicii le recomandă în dieta pacienților pentru că scade riscul de accident vascular cerebral.

Rețetă veche din bucătăria românească: Budincă de ciuperci

Astăzi vă prezentăm o rețetă veche din bucătăria românească, publicată într-un ziar românesc din aprilie 1940, acest preparat este delicios și foarte ușor de preparat.

Ingrediente necesare pentru budincă:

  • 4 chifle
  • 4 gălbenușuri
  • 1 lingură de unt
  • 1 pahar lapte
  • 2 linguri făină
  • 4 albușuri

Budincă de ciuperci. Mod de preparare:

4 chifle muiate în apă caldă se storc bine, se frământă cu 4 gălbenușe, sare, piper, 1 lingură de unt, 1 pahar lapte, 2 linguri făină și la urmă 4 albușe bătute. Se amestecă cu ciuperci opărite în unt. Se poate coace ca budincă sau omlete groase în tigaie. Se servește cu sos de ciuperci.

Bucătarii recomandă budinca a fi servită la cină, alături de legume noi și fructe. Deși nu se specifică soiul cu care se face această budincă de ciuperci, se pot folosi champignon sau pleurotus, potrivit stiridiaspora.ro.