Info Actual

Info Actual > Social > Români blocați la granita dintre Marea Britanie și Franța. Ce măsuri se iau
Social

Români blocați la granita dintre Marea Britanie și Franța. Ce măsuri se iau

Români blocați la granita dintre Marea Britanie și Franța. Ce măsuri se iau

Români blocați la granita dintre Marea Britanie și Franța. Ce măsuri se iau pentru a veni în sprijinul cetăţenilor români, şoferi de TIR.

Ministrul Bogdan Aurescu a veni în sprijinul cetăţenilor români, şoferi de TIR, blocaţi la graniţa dintre Marea Britanie şi Franţa. Acesta spune că autoritățile britanice fac eforturi pentru a debloca acea masă foarte mare de persoane şi de autovehicule care s-au strâns în urma acestei decizii de blocaj, pe care au luat-o autorităţile franceze.

Se fac eforturi de către autorităţile britanice

„Se fac eforturi de către autorităţile britanice, pentru a debloca acea masă foarte mare de persoane şi de autovehicule care s-au strâns în urma acestei decizii de blocaj, pe care au luat-o autorităţile franceze. Sperăm că în cursul acestei zile cea mai mare parte să poată să plece spre Franţa. În Franţa nu sunt probleme, din informaţiile pe care le am, autorităţile franceze nu mai verifică existenţa acelor certificare negative antigen, bazându-se pe ceea ce au realizat deja autorităţile britanice, deci nu ar trebui să fie probleme”.

Ministrul a menționat că totată lumea este alertată, toată lumea este gata să acorde asistenţă consulară, în cazul în care vor fi probleme.

Nu sunt semnalate probleme deosebite

„Sperăm însă că aceste testări să se facă de către autorităţile britanice într-un mod cât mai bine organizat. În ceea ce priveşte instrucţiunile pe care le-am dat tuturor ambasadelor României, secţiilor consulare ale României care se află pe traseul înspre ţară, totată lumea este alertată, toată lumea este gata să acorde asistenţă consulară, în cazul în care vor fi probleme. Până în momentul ăsta nu sunt semnalate probleme deosebite, cu excepţia situaţiei din Dover şi Folkstone, despre care cunaştem deja, a declarat Ministrul afacerilor externe, potrivit RRA.

Statul român vine cu o rugăminte la adresa Regatului Unit. Ei vor ca această procesare a testelor antigen şi a cetăţenilor români care se află acolo să se facă într-un mod cât mai ordonat şi rapid.

„Se procedează în funcţie de decizia şi modul de organzare al autorităţilor britanice, aici noi nu putem să intervenim, noi sperăm, şi ne-am exprimat în contactele pe care le am avut inclusiv în această dimineaţă, cu Ambasada Regatului Unit la Bucureşti, prin Ambasada României la Londra către autorităţile britanice, rugămintea ca această procesare a testelor antigen şi a cetăţenilor români care se află acolo să se facă într-un mod cât mai ordonat şi rapid”, a mai precizat Bogdan Aurescu.