Categories: Lifestyle

România a fost trimisă în faţa Curţii de Justiţie a UE. Pentru ce suntem acuzaţi

România a fost trimisă în faţa Curţii de Justiţie a UE. Comisia Europeană a decis să trimită România în faţa Curţii de Justiţie a Uniunii Europene pentru nerespectarea obligaţiei de deșeuri.

România a fost trimisă din nou în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene pentru că nu a închis 42 de depozite de deșeuri neconforme, lucru pe care s-a angajat să-l facă încă de acum 12 ani.

România a fost trimisă în faţa Curţii de Justiţie a UE

Este nevoie de eforturi susținute și pentru colectarea deșeurilor, în special cele din plastic, pentru că, deși România stă bine în raportările către instituțiile europene, în realitate peste tot întâlnim ambalaje și resturi de plastic care ar trebui selectate și reciclate – a spus, la o conferință de specialitate, ministrul interimar al mediului, Tánczos Barna.

Rețeaua de colectare trebuie să fie mult îmbunătăţită

„Obiectivele noastre trebuie să fie mult, mult mai mari, rețeaua de colectare trebuie să fie mult îmbunătăţită și nu ne putem îmbăta cu apă rece, spunând că stăm bine la Eurostat şi, în acelaşi timp, să avem o ţară plină de deşeuri de plastic. S-a mai făcut un pas împotriva României în privinţa condamnării României la Curtea de Justiție Europeană din cauza faptului că nu am închis mai multe depozite de deșeuri periculoase sau nepericuloase. Unele dintre ele sunt în ograda unităților administrativ teritoriale, altele sunt la foste companii de stat, majoritatea în faliment”, a declarat Tánczos Barna.

Sistemul de garanţie/returnare pentru ambalajele nereutilizabile ar urma să fie funcțional din octombrie anul viitor și prevede o garanție de 50 de bani pentru orice ambalaj de băutură achiziționată. Suma va fi recuperată imediat ce ambalajul va fi returnat în orice magazin din țară.

Mocanu Maria

Mă numesc Maria Mocanu! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 13 ani, cu nenumărate articole publicate despre vedete, mondenități, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale. Multe dintre materialele scrise de mine au avut la bază subiecte la zi din evenimentele la care am participat și din care mi-am conceput articolele publicate în spațiul online. Vă mulțumesc pentru aprecieri, dar și criticile aduse sunt constructive pentru mine.

Recent Posts

Atenție la consumul de ouă roșii! Câte ouă putem mânca într-o zi?

Pe măsură ce Paștele  se apropie, mulți oameni se întreabă câte ouă roșii este bine…

2 zile ago

Programul de funcționare al hipermarketurilor de Paște! Ce magazine rămân deschise

Kaufland România a anunțat programul de funcționare al hipermarketurilor sale în perioada sărbătorilor de Paște.…

2 zile ago

Vinerea Mare 2024. De ce este important postul negru în această zi

Postul negru în Vinerea Mare este o practică profundă în tradiția ortodoxă, marcată de abstinența…

2 zile ago

Indemnizațiile pentru invalizi cresc! Ce sume se dau

Indemnizațiile pentru invalizi, veterani și văduve de război au fost majorate începând din ianuarie 2024.…

3 zile ago

Ministerul Finanțelor pregătește un set nou de taxe! Cine este afectat

Ministerul Finanțelor lucrează  la introducerea unor noi taxe. Potrivit proiectului,  accizele la tutun vor fi…

3 zile ago

Sunt 10 miliarde de lei pentru pensii! Nu toti pensionarii vor beneficia

Vârstnicii din România au primit vești bune de la guvern. Au fost alocate 10 miliarde…

3 zile ago

Parteneri

This website uses cookies.