Actual

România a primit astăzi o veste bună de la CE. Ursula von der Leyen a confirmat plata primei tranşe de  2,6 miliarde euro

România a primit astăzi o veste bună de la CE. Ursula von der Leyen a confirmat plata primei tranşe de  2,6 miliarde euro
FOTO: Twitter Ursula von der Leyen

România este cât mai aproape de prima tranşă de bani din PNNR. Comisia Europeană. Confirmarea a venit chiar astăzi de la şefa Comisiei Europene Ursula von der Leyen . Odată ce statele membre vor da undă verde, România va primi 2,6 miliarde EUR ca urmare a progreselor sale bune și rapide în punerea în aplicarea primului set de reforme și investiții din cadrul planului.

România a primit astăzi o veste bună de la CE. Ursula von der Leyen a confirmat plata primei tranşe de  2,6 miliarde euro

Comisia Europeană a aprobat joi o evaluare preliminară pozitivă a primei cereri de plată a României, în valoare de 2,6 miliarde euro, din care 1,8 miliarde euro sub formă de granturi şi 0,8 miliarde euro sub formă de împrumuturi, în cadrul Mecanismului de redresare şi rezilienţă (MRR), instrumentul-cheie aflat în centrul NextGenerationEU, informează Executivul comunitar.

Comisia a transmis Comitetului economic şi financiar (CEF) evaluarea sa preliminară pozitivă cu privire la îndeplinirea de către România a etapelor necesare pentru această plată, solicitându-i avizul şi urmează să ţină cont de avizul CEF, care va fi emis în termen de cel mult patru săptămâni.

În urma avizului CEF, Comisia va adopta decizia finală privind plata contribuţiei financiare, în conformitate cu procedura de examinare, prin intermediul unui comitet de comitologie.

România va primi 2,6 de miliarde de euro după ce statele UE vor da undă verde evaluării Comisiei

“Am vești bune pentru România. S-au înregistrat progrese suficiente în cadrul planului său național de redresare și reziliență, România fiind astfel pregătită să primească o primă plată în cadrul NextGenerationEU. Odată ce statele membre vor da undă verde, România va primi 2,6 miliarde EUR ca urmare a progreselor sale bune și rapide în punerea în aplicarea primului set de reforme și investiții din cadrul planului”, a declarat președinta Comisiei, Ursula von der Leyen, citată în comunicatul de la Bruxelles.

Ursula von der Leyen: Comisia vă este alături de pe drumul către redresare

Printre acestea, spune Ursula von der Leyen se numără măsuri de intensificare a luptei împotriva corupției, precum și reforme care vizează reducerea părăsirii timpurii a școlii și etape preliminare importante în reformarea sistemului public de pensii. Mult succes în continuare României! Comisia vă este alături pe drumul către redresare”, a declarat președinta Comisiei, Ursula von der Leyen, citată în comunicatul de la Bruxelles.