Actual Politică

România-Coreea de Sud, posibil parteneriat în domeniul nuclear. Europarlamentarul Cristian Bușoi vine cu vești

România-Coreea de Sud, posibil parteneriat în domeniul nuclear. Europarlamentarul Cristian Bușoi vine cu vești
facebook.com,pixabay.com

“Aceasta este soluția atât pentru atingerea țintelor climatice pe care le avem, cât și pentru atingerea independenței energetice”, a declarat Președintele Comisiei ITRE din Parlamentul European

Miercuri, 21.09.2022, Președintele Comisiei ITRE din Parlamentul European, Cristian Bușoi,  a avut o întrevedere cu premierul Coreei de Sud.

În acest sens, eurodeputatul Cristian Bușoi, pe pagina personală de facebook, a declarat: “Conduc zilele acestea o Delegație a Parlamentului European în Coreea de Sud, în calitate de președinte al Comisiei pentru Industrie, Cercetare și Energie. Agenda de lucru include o serie de întâlniri la nivel înalt, dar și cu reprezentanți ai industriei și companiilor europene care au activitate în Coreea”.

România-Coreea de Sud, posibil parteneriat în domeniul nuclear

În cadrul întâlnirii cu premierul țării gazdă, cei doi oficiali au discutat despre oportunitatea de colaborare dintre România și Coreea de Sud în domeniul nuclear.

“Am discutat cu premierul Coreei de Sud despre oportunitatea de colaborare între România și Coreea în domeniul nuclear, al bateriilor și de captare a carbonului…În marja acestei vizite am discutat, astăzi, împreună cu colegii mei, cu premierul Coreei de Sud, Han Duck-soo despre un parteneriat între UE și Coreea în domeniul semiconductorilor și al energiilor curate și despre  întărirea relațiilor bilaterale”, a precizat Cristian Bușoi.

Dar care este poziția Coreei de Sud față de acest parteneriat

Potrivit Președintelui Comisiei ITRE din Parlamentul European “Și UE și Coreea sunt decise să facă toate eforturile necesare pentru a accelera tranziția către un sistem energetic curat”.

Parteneriatul pe linie energetică cu Coreea de Sud este soluția pentru atingerea independenței energetice

“Aceasta este soluția atât pentru atingerea țintelor climatice pe care le avem, cât și pentru atingerea independenței energetice, în cazul Europei”, a menționat Bușoi în Comunicatul de Presă postat pe facebook

Coreea de Sud intenționează să colaboreze cu Uniunea Europeană privind investițiile în sistemele nucleare de energie. De asemenea, un parteneriat între România și Coreea de Sud ar putea aduce beneficii importante pentru țara noastră, a afirmat Cristian Bușoi:

“În timpul discuțiilor, premierul Coreei de Sud a subliniat și dorința țării sale de a investi în sistemele nucleare de energie și de a colabora cu țările din Uniunea Europeană, care sunt interesate să dezvolte proiecte în acest domeniu.

România, cu oportunitățile sale foarte mari pe care le oferă în domeniul energiei, ar putea avea un beneficiu clar din parteneriate concrete cu industria sud-coreană pentru a atrage investiții în domeniul bateriilor și tehnologiilor de captare a carbonului”, se arată în Comunicatul de Presă, publicat de Cristian Bușoi pe propria pagină de facebook.