Actual

Românii primesc 2.100 de lei în plus la salariu. Cine sunt norocoșii

Voucherul medical, sursa foto ct100 biletele cfr Plafonul maxim de venituri pentru beneficiarii ajutorului social a fost majorat
sursa foto ct100

Se anunță vești foarte bune pentru anumiți cetățeni. Începând cu 2024, aproximativ 8.000 de români vor primi creșteri salariale de peste 2.100 de lei. Mai exact, 8.000 de bugetari din România vor primi aproximativ 2.100 de lei în plus la salariile lor. Prin intermediul unei Ordonanțe de Urgență. Motivul din spate este salarizarea foarte mică de la momentul actual. Care nu motivează performanța și productivitatea.

O măsură de majorare a salariilor a 7.888 de angajați din subordine cu câte 2.170 de lei a fost scrisă de Ministerul Muncii. Modificările intră în vigoare de la 1 ianuarie. Majorarea brută de 2.200 de lei se traduce printr-o creștere netă de aproximativ 1.600 de lei de persoană.

„Având în vedere salariile nemotivante, creșterea volumului de muncă și exercitarea de către funcționarii publici și personalul contractual din cadrul serviciilor publice deconcentrate ale instituţiilor din subordinea și sub autoritatea Ministerului Muncii și Solidarității Sociale a funcțiilor general similare cu cele exercitate de către persoanele cu funcții similare din cadrul administrației publice centrale” se arată în actul normativ, conform Daily Business .