Social

Românii vor să călătorească de sărbători, dar se tem să rezerve în avans vacanțe

Românii vor să călătorească de sărbători, dar se tem să rezerve în avans vacanțe

În prag de sărbători, românii vor să călătorească dacă regulile impuse de autorități vor permite deplasările, însă le e teamă să facă în avans rezervări ferme la unități de cazare, este concluzia unui studiu realizat în luna noiembrie de către platforma de rezervări hoteliere Travelminit.ro.

Peste 55% dintre respondenți au intenția de a călători în preajma sărbătorilor de iarnă, însă din cauza situației incerte actuale nu și-au făcut rezervări ferme.

Românii sunt dispuși să plătească între 100 si 200 lei / noaptea de cazare iar vacanța de 1 Decembrie și-o vor petrece la munte.

Românii caută unități de cazare de mici dimensiuni, situate la munte sau în zone liniștite și retrase

Aproape 50% dintre respondenți ar alege pentru vacanța de sărbători pensiunile și unitățile mici de cazare: cabane, apartamente, vile, bungalouri (26%), iar 24% dintre aceștia ar opta pentru o cazare la hotel. Cei mai mulți dintre românii care și-au rezervat vacanțe de sărbători au optat pentru vacanțe la munte sau în zone liniștite și retrase (76%), în timp de 18% au optat pentru vacanțe de relaxare în stațiuni balneo și sejururi de tip city break (6%).

„După introducerea noilor măsuri restrictive din ultimele luni, am observat o creștere exponențială a rezervărilor de tip last minute, turiștii simțindu-se mai în siguranță dacă nu își rezervă vacanțele cu mult timp în avans. De aceea, lucrăm împreună cu toți hotelierii și partenerii noștri pentru a oferi românilor cele mai bune condiții de rezervare în această perioadă, și anume oportunitatea de a rezerva fără avans sau cu anulare gratuită. Ne bucurăm că putem oferi flexibilitate totală a rezervărilor pentru 4000 de proprietăți listate pe platforma noastră„ a declarat Rita Szilveszter, online marketing expert Travelminit.ro

Bugetul mediu pentru o noapte de cazare este de 100-200 lei/cameră/noapte

Majoritatea românilor respondenți (56%) vor să aloce pentru vacanța de iarnă un buget mediu de 100-200 lei/cameră/noapte, în timp de 29% vor opta pentru unități de cazare unde prețul mediu per noapte este cuprins între 200 și 300 lei. De asemenea, printre factorii cei mai importanți în rezervarea unei vacanțe se numără măsurile de prevenție COVID-19 adoptate de unitatea de cazare, urmate de flexibilitatea rezervărilor, și anume rezervare fără avans sau anulare gratuită.

Alte facilități pe care le caută românii pentru vacanțele de iarnă sunt prețurile accesibile, pachetele cu mese incluse sau posibilitatea de a servi masa, unitatea de cazare să aibă serviciile de relaxare incluse, precum ciubăr, saună, jacuzzi sau posibilitatea de a închiria integral unitatea de cazare.

Peste 50% dintre respondenți vor călători alături de familie, în timp ce aproape 30% plănuiesc să aibă o vacanță în cuplu, iar 18% cu un grup de prieteni.

Mini-vacanță de 1 Decembrie rezervată last-minute

Trendul rezervărilor last minute se păstrează și pentru mini-vacanța de 1 Decembrie. Majoritatea rezervărilor făcute de români au fost confirmate cu doar câteva zile înainte de check-in. Românii au preferat cabanele și pensiunile de la munte sau din satele Transilvaniei și au rezervat sejururi pentru 3 sau 4 nopți, cu check-in Vineri sau Sâmbătă și check-out Marți, 1 Decembrie.

Majoritatea românilor vor să călătorească în România în 2021

Conform sondajului realizat de Travelminit.ro, 77% dintre respondenți au intenția de a călători în anul 2021, dintre care 54% vor călători doar pe teritoriul României, iar 23% vor opta pentru călătorii interne și externe.

Motivele pentru care românii vor să aleagă România ca destinație principală de vacanță în 2021 sunt prețurile mai scăzute, faptul că orașele turistice pot fi accesate ușor cu mașina, dar și achitarea cu tichete si card de vacanță.

De asemenea, printre motivele de a nu călători în străinătate se numără și teama de carantină imprevizibilă la destinațiile internaționale sau restricțiile de călătorie impuse de autoritățile naționale.

La sondaj au participat 1.385 de respondenți.