Actual Lifestyle

Românul care arunca bancomate în aer a fost capturat de Interpol. Unde s-a ascuns Gheorghe după ce a fugit din Spania

Românul care arunca bancomate în aer a fost capturat de Interpol. Unde s-a ascuns Gheorghe după ce a fugit din Spania

Sunt unii români care au comis infracțiuni așa de mari încât trebuie să se afle pe vreun cap de listă, una neagră, desigur.

Românul care arunca bancomate în aer a fost capturat de Interpol. Unde s-a ascuns Gheorghe după ce a fugit din Spania

Se numește Gheorghe Alecu, s-a născut într-o mică comună din județul Galați  și este un român de 54 de ani, care a fost dat în căutatare de Interpol, după ce ar fi comis mai multe jafuri și atacuri în Spania și alte țări din Europa. Acesta a fost capturat, luni, în orașul Aguilares din Argentina de către Poliția Federală.

Rolul lui Gheorghe

În grupul infracționat specializat în ”atacarea” punctelor care depozitează banii, Gheorghe avea un rol bine determinat. El trebuia să arunce în aer bancomatele, după care putea să stea liniștit, într-o parte, și să vadă cum plouă cu banii care erau adunați de pe jos de coechiperii lui.

Șapte membri au căzut în capcana polițiștilor, de-a lungul timpului, în operațiuni comune între Garda Civilă spaniolă și poliția belgiană și română, însă Gheorghe al nostru a rămas neprins.

Gruparea românului a devenit cunoscută după un atac celebru: aruncarea în aer a bancomatului băncii Santander Río din zona Toral de los Vados din Spania, în decembrie 2020, care i-a surprins pe anchetatori din cauza cantității mari de exploziv folosită: „o bucată din bancomat a zburat în stradă”, au spus autoritățile, la acea vreme.

Modul de operare la atacul din Spania a avut modele identice cu alte atacuri din alte țări europene. Din acest motiv, gruparea românului a fost asociată cu peste 20 de spargeri pe tot continentul european.

La începutul acestei luni, justiția spaniolă a emis un mandat internaţional de căutare și arestare pe numele românului.

Unde l-au găsit pe Gheorghe

Luni seară, departamentul Interpol al PFA l-a capturat în orașul Aguilares. Românul nu era turist, el a fugit în Argentina ca să scape de Poliție. El a intrat legal în Argentina, în luna ianuarie.

Operațiune de prindere a fost avizată legal de Tribunalul Federal nr. 2 din Tucumán, care va supraveghea extrădarea acestuia.

Familia iubitei l-a dat de gol. Femeia cu care a intrat în Argentina, în luna ianuarie, este argentiniancă și se presupune că sunt iubiți.  Ceea ce se știe este faptul că românul a stat la membrii familiei iubitei lui, iar acesta a fost indiciul care i-a ajutat pe oamenii legii să îl găsească.

Anchetatorii susțin că, posibil, familia iubitei românului nici nu știa cine este acesta, potrivit stiridiaspora.

Încă nu se știe ce scop avea Gheorghe în Argentina, doar să se ascundă sau vreun gând infracțional, sunt întrebări la care, încă, se caută răspunsuri.

Foto: captura video/ Twitter