Info Actual > Diverse > Rusia trece printr-o perioadă dificilă. Vladimir Putin, în alertă!
Diverse

Rusia trece printr-o perioadă dificilă. Vladimir Putin, în alertă!

Rusia trece printr-o perioadă dificilă. Vladimir Putin, în alertă!

Rusia trece printr-o perioadă dificilă. Se înmulțesc infectările cu noul coronavirus. S-a înregistrat cel mai mare număr de noi cazuri pe zi din martie, iar cea mai afectată este Moscova.

În ultimele 24 de ore în Rusia a fost raportate 10.470 cazuri noi de COVID, în creștere continuă din 2 iunie și peste 10.000 pentru prima dată din 7 martie, totalul depășind 5.125.000. S-au înregistrat 399 de decese, în total aproape 125.000.

Primarul nu va fi declarat un nou lookdown

Cele mai multe cazuri au fost înregistrat la Moscova – 4.124 de persoane infectate, cele mai multe din 16 ianuarie și 59 de decese, cifră ce corespunde mediei din ultima lună.

Experții de la Agenția pentru Protecția Consumatorului, care răspunde de măsurile împotriva epidemiei, consideră valorile ridicate de la Moscova punctuale și determinate de faptul că oamenii practic nu mai poartă măști.

Rusia trece printr-o perioadă dificilă. Vladimir Putin, în alertă!

Autoritățile din capitala rusă au anunțat că vor mări la 14.000 numărul de paturi pentru bolnavii de COVID și vor deschide în /2-9/ centre de diagnosticare. Ele au chemat din nou populația să se vaccineze și să poarte măști, să respecte distanțarea socială și să reducă numărul de contacte. Va fi înăsprit controlul respectării normelor de protecție sanitară în spațiile publice.

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a declarat că nu va fi declarat un nou lookdown. Pentru a încuraja vaccinarea, ce rămâne la un nivel scăzut comparativ cu alte țări, deși vaccinuri există în număr suficient, deputații ruși au votat astăzi legea care permite vaccinarea gratuită în unitățile medicale private, potrivit RRA.