Categories: Lifestyle

Salonul Vinurilor Millésime, trei zile cu peste 200 de vinuri autohtone

Salonul Vinurilor Millésime are loc, în perioada 3 – 5 septembrie, în Cetatea Oradea, fiind organizat de Asociaţia pentru cultura şi civilizaţia vinului Millésime, care din anul 2010 s-a dedicat culturii şi civilizaţiei vinului, educării consumatorilor şi promovării vinului românesc.

De vineri până duminică, peste 200 de vinuri autohtone vor fi prezentate la Salonul Vinurilor Millésime. Iau parte la eveniment un număr de 22 de crame din România iar un stand special fiind dedicat soiului Fetească neagră, vedeta din acest an a salonului, relatează AGERPRES.

„Ne bucurăm că prima zi a Salonului Millésime a fost un succes. Am avut un public foarte numeros, chiar peste aşteptări dată fiind perioada scurtă în care am anunţat evenimentul. Ne pare bine că astfel producătorii au avut ocazia să stea la poveşti, în sfârşit, faţă în faţă cu consumatorii. Din Bihor, singura cramă prezentă este Familia Darabont, iar din Crişana-Ardeal amintim Cramele Dradara, Dorvena, Nachbil, Silvania, Miniş, împreună, desigur, cu cele de tradiţie, Crama Davino din Dealu Mare, Corcova (Mehedinţi), Jidvei, Cotnari, Recaş. Alături de ei sunt şi mai micii producători, care fac vinuri artizanale de pe loturi mai mici, în cantităţi în mici, în special pentru restaurante şi magazinele de specialitate”, a declarat, Georgeta Bocşe, organizator.

Cramele au fost organizate pe zone geografice

Cramele au fost organizate pe zone geografice, pentru ca vecinii să fie aproape unii de alţii, pentru ca vizitatorii să aibă o percepţie mai bună asupra zonelor viticole şi să facă mai uşor comparaţii.

Este și o premieră la nivel naţional, şpriţ la doză, din vin alb (Fetească regală) şi rose (Merlot), dar şi cu alte elemente inovative: sistemul de închidere cu screw cap al sticlei şi, pentru prima dată, cu etichetă termosensibilă (care se albăstreşte, din gri, la temperatura optimă de răcire).

„Suntem o cramă nouă, avem 40 de hectare, 13 soiuri, mai ales roşii. Avem o gamă Darabont şi o nouă gamă de şpriţ, pe care am scos-o chiar anul acesta pe piaţă. Pentru şoferi nu e indicat, pentru că are 6% alcool. Dar pentru o seară liniştită e ok. Vinurile sunt tinere, dar încercăm să scoatem tot ce se poate din soi, din arome, să fie cât mai uşor de înţeles, cât mai uşor de băut”, a declarat oenologul şi viticultorul Szilvia Mate.

Konecsnik Emil

Recent Posts

Atenție la consumul de ouă roșii! Câte ouă putem mânca într-o zi?

Pe măsură ce Paștele  se apropie, mulți oameni se întreabă câte ouă roșii este bine…

2 zile ago

Programul de funcționare al hipermarketurilor de Paște! Ce magazine rămân deschise

Kaufland România a anunțat programul de funcționare al hipermarketurilor sale în perioada sărbătorilor de Paște.…

2 zile ago

Vinerea Mare 2024. De ce este important postul negru în această zi

Postul negru în Vinerea Mare este o practică profundă în tradiția ortodoxă, marcată de abstinența…

2 zile ago

Indemnizațiile pentru invalizi cresc! Ce sume se dau

Indemnizațiile pentru invalizi, veterani și văduve de război au fost majorate începând din ianuarie 2024.…

3 zile ago

Ministerul Finanțelor pregătește un set nou de taxe! Cine este afectat

Ministerul Finanțelor lucrează  la introducerea unor noi taxe. Potrivit proiectului,  accizele la tutun vor fi…

3 zile ago

Sunt 10 miliarde de lei pentru pensii! Nu toti pensionarii vor beneficia

Vârstnicii din România au primit vești bune de la guvern. Au fost alocate 10 miliarde…

3 zile ago

Parteneri

  • EDITURA DE CARTE

Un Crăciun cu Winston

This website uses cookies.