V-ați obișnuit ca în perioada postului Crăciunului din farfurie să nu lipsească sarmalele cu orez și ciuperci? Ce spuneți dacă de data asta ați încerca unele savuroase, din care să lipsească orezul? Ce spuneți de sarmalele de post cu bulgur.
Dacă în trecut nu toți știau de acest produs, în zilele noastre bulgurul a devenit popular și în România, nu doar în alte țări ale lumii. Atenție, nu-l confundați cu cușcuș. Bulgurul este un produs pe bază de grâu arnăut/durum care este un înlocuito al orezului și poate fi folosit nu doar pentru pilaf, ci și pentru ardei umpluți, supe sau sarmale.
Se pregătește foarte simplu. Se lasă la înmuiat în apă caldă timp de 20 de minute. Bulgurul e foarte bun pentru organism, fiind plin de fibre, proteine și vitamine și are și un indice glicemic scăzut.
Pentru a pregăti minunatele sarmale cu bulgur aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1 varză nouă medie, 1 lingură rasă cu pastă de roșii, 1 lingură rasă cu pastă de ardei, 2 caței de usturoi, 1/2 de lămâie, 6 linguri cu ulei de măsline, sare. Pentru umplutură aveți nevoie de 250 g bulgur mare, 1 ceapă mare, 1/2 linguriță cu chimion măcinat, 1 linguriță cu vârf mentă uscată şi sfărâmată, 1 legătură mică de pătrunjel, 2-3 linguri cu ulei de măsline, sare, piper negru, fulgi de chili.
Puneți apă la fiert iar când a clocotit introduceți varza pentru zece minute. Scoateți apoi, puneți într-o strecurătoare și lăsați să se răcească. Frunzele se vor desface apoi una cât una până se obțin în jur de 20-25 de bucăți. Cotorul nu se aruncă, se taie cât mai mărunt și se presară pe fundul oalei.
Încingeți ulei în tigaie, puneți ulei și adăugați ceapa tocată mărunt și lăsați până se înmoaie. Adăugați apoi chimionul, menta, pătrunjelul tocat şi bulgurul și condimentați cu sare, piper negru şi chili. Amestecați foarte bine pentru a omogeniza totul.
Se iau frunzele, se scoate partea care e tare în formă V, se adaugă umplutura și se rulează. Se pun în oală, peste varza tocată. Într-un al vas se pune apa și se dizolvă pasta de roșii, apoi se adaugă usturoiul strivit şi câteva linguri cu suc de lămâie. Turnați totul peste sarmale apoi ai puneți apă. Lăsați pe foc în jur de o oră. Se pot consuma calde sau la temperatura camerei, cu puțin mentă uscată și fulgi de chili.
Pe măsură ce Paștele se apropie, mulți oameni se întreabă câte ouă roșii este bine…
Kaufland România a anunțat programul de funcționare al hipermarketurilor sale în perioada sărbătorilor de Paște.…
Postul negru în Vinerea Mare este o practică profundă în tradiția ortodoxă, marcată de abstinența…
Indemnizațiile pentru invalizi, veterani și văduve de război au fost majorate începând din ianuarie 2024.…
Ministerul Finanțelor lucrează la introducerea unor noi taxe. Potrivit proiectului, accizele la tutun vor fi…
Vârstnicii din România au primit vești bune de la guvern. Au fost alocate 10 miliarde…
This website uses cookies.