Info Actual

Info Actual > Politică > Savanții francezi avertizează! „Ibuprofenul agravează situația”
Politică

Savanții francezi avertizează! „Ibuprofenul agravează situația”

Savanții francezi avertizează! „Ibuprofenul agravează situația”, este mesajul autorităților franceze. Ministrul francez al Sănătății, Olivier Véran, a avertizat, sâmbătă, că ibuprofenul poate agrava infecția cu coronavirus. Acesta a recomandat paracetamol în caz de febră, conform Le Figaro.

Medicamentele antiinflamatoare (ibuprofen, cortizon) „pot fi un factor de agravare a infecției” la bolnavii cu coronavirus, a scris Olivier Véran pe contul său de Twitter.

„În caz de febră, luați paracetamol. Dacă sunteți deja sub tratament cu antiinflamatoare sau în caz de nevoie, cereți sfatul medicului”, a adăugat ministrul francez al Sănătății.

Autorităţile sanitare franceze au anunţat că sunt peste 830 de cazuri noi de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus. În Franţa, sunt acum 4.500 de cazuri confirmate, mai mult decât dublu în 72 de ore, şi 91 de decese. „Sunt 12 decese în plus faţă de raportarea anterioară şi peste 300 de cazuri grave de pacienţi aflaţi la reanimare. Mai bine de jumătate dintre aceştia au sub 60 de ani”, a declarat directorul general al sănătăţii, Jerome Salomon.