Lifestyle

Scăpăm de coronavirus, dăm de alte nenorociri. Holera, difteria și tetanosul au năvălit peste omenire

Scăpăm de coronavirus, dăm de alte nenorociri. Holera, difteria și tetanosul au năvălit peste omenire

Doi ani întreaga omenire a avut o singură problemă: coronavirusul. Când virusul a început să-și piardă din putere și lumea să respire ușurată, ne confruntăm cu alte lucruri complicate.

Inundațiile din Bulgaria au adus difterie, tetanos și tuse convulvisă

Medicii din Bulgaria sunt în alertă. Inundațiile din ultima perioadă au dat peste cap viața locuitorilor din satele Karavelovo, Bogdan și Slatina, unde noroiul, poluarea și animalele moarte pot duce la apariția difteriei, a tetanosului și tusei convulsive. În această situație, au fost distribuite 200 de doze de vaccin împotriva acestor afecțiuni. Persoanelor interesate li se vor administra vaccinurile în centrele de sănătate din cele trei localități, susține rador.

Locuitorii din Siria sunt disperați din cauza holerei

Nici în Siria, situația nu e mai bună, după ce o epidemie de holeră a lovit mai multe regiuni. Reprezentantul ONU în țară susține că acest lucru este o „ameninţare gravă pentru oamenii din Siria şi din regiune”.

Nu se știe de unde s-a pornit această nenorocire, dar se crede că apariția focarului ar avea legătură cu irigarea culturilor cu apă contaminată. Dar și cu faptul că sirienii consumă apă din râul Eufrat, care traversează Siria de la nord la est, susține Imran Riza, coordonatorul umanitar al ONU pentru Siria.

Până acum s-au înregistrat opt decese

Potrivit informațiilor oferite de Richard Brennan, director regional pentru urgenţe al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, din 25 august și până în prezent au fost înregistrate opt decese din cauza bolii, respectiv şase în Alep, în nord, şi două în Deir al-Zor, în est. „Aceasta este prima epidemie confirmată de holeră din ultima perioadă recentă… răspândirea geografică lasă loc îngrijorărilor, deci trebuie să acţionăm rapid”, a declarat Brennan pentru Reuters.

Înainte de pandemie însă, ca urmare a crizei de apă s-a înregistrat o creștere a numărului de cazuri de diaree, malnutriţie şi probleme dermatologice. Pentru ca situația să fie ținută sub control, se apelează la donatori care să ajute la creșterea finanțărilor întrucât probleme mari au început să fie și în Pakistan. „Trebuie să intensificăm capacitatea de supraveghere şi testare… sunt depuse eforturi pentru transportul de apă curată către comunităţile cele mai grav afectate”, a afirmat acesta.

Sursă foto: rador