Lifestyle

Schimbare de situație în cazul adăpostului de la Odăi. S-a decis soarta a 750 de câini

Schimbare de situație în cazul adăpostului de la Odăi. S-a decis soarta a 750 de câini

Scandalul monstru de la Primăria Sectorului 1, în legătură cu situația de la adăpostul de animale de la Odăi, este pe cale să se mai liniștească puțin.

Deocamdată, soarta celor 750 de câini de la acest adăpost  este în siguranță, după decizia societății Romprest, care a promis că va asigura hrana și îngrijirea câinilor, până la soluționarea litigiului cu Primăria Sectorului 1.

Angajamentul societății Romprest

„Considerăm că animalele fără stăpân nu trebuie să devină victime colaterale în războaiele politice ale primarul Sectorului 1, doamna Clotilde Armand, şi sperăm ca situaţia juridică a adăpostului să revină cât mai curând la normal. Mulţumim Primăriei Generale a Capitalei pentru disponibilitatea de a prelua temporar finanţarea adăpostului Odăi, însă societatea noastră a decis să îşi asume ea cheltuielile legate de îngrijirea câinilor fără stăpân.

Asigurăm pe toţi iubitorii animalelor din Bucureşti că acestea vor fi în continuare la fel de bine îngrijite ca si până acum şi că societatea Romprest va colabora cu autorităţile locale ori de câte ori va fi nevoie pentru ca animalele fără stăpân să aibă parte de îngrijirea pe care orice fiinţă o merită”, se arată în comunicatul Romprest.

Anunțul vine după ce asociaţia pentru protecţia animalelor Kola Kariola a avertizat că cei 750 de câini aflaţi în adăpostul Odăi, care ține de Primăria sectorului 1, riscă să devină victime colaterale în scandalul dintre primarul Clotilde Armand şi firma de salubritate Romprest

Reacția primarului general al Capitalei

„În contextul problemelor care au apărut între compania Romprest Service și Primăria Sectorului 1 și pentru a nu risca să rămână fără îngrijire câinii de la adăpostul Odăi, am solicitat ca ASPA (din subordinea Primăriei Capitalei) să asigure serviciul, astfel încât animalele fără stăpân să fie protejate.

Am primit mai multe semnale și din partea unor ONG-uri pentru a colabora, în sensul asigurării, în continuare, a adăpostului, hranei și îngrijirii acestora”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

„Primăria Capitalei poate finanța acest adăpost, pentru o perioadă de 1-2 luni. În acest interval se pot găsi soluții pe termen lung. Orice s-ar întâmpla în relațiile contractuale dintre administrația publică și un agent economic sau altul, animalele fără stăpân nu trebuie să aibă de suferit”, a adăugat el.