Info Actual > Diverse > Scrisoare deschisă a suporterilor din grupul ”Uniți Sub Tricolor” adresată FRF
Diverse

Scrisoare deschisă a suporterilor din grupul ”Uniți Sub Tricolor” adresată FRF

Scrisoare deschisă a suporterilor din grupul ”Uniți Sub Tricolor” adresată FRF

Scrisoare deschisă a suporterilor din grupul ”Uniți Sub Tricolor” adresată Federației Române de Fotbal. Această scrisoare e formulată în numele suporterilor care urmau să se deplaseze în Islanda, pentru meciul de pe 26 martie.

 

Scrisoare deschisă către Federația Română de Fotbal,

Cu exact o săptămână înaintea datei disputării meciului care trebuia să ne regăsească pe mulți dintre noi în Reykjavik, în tribunele arenei Laugardalsvöllur, ca suporteri ai echipei naționale de fotbal a României, ne aflăm într-o postură ingrată și deosebit de incomodă.

Luând act de amânarea acestui meci, suntem puși în situația de a ne vedea năruite și anulate toate planurile făcute cu luni de zile înainte, încă de la tragerea la sorți, iar aceste planuri presupun sume considerabile cheltuite în vederea deplasării în Islanda, zile de concediu deja planificate, precum și alte sacrificii deloc de neglijat făcute de fiecare dintre toți suporterii care urmau să însoțească naționala la această deplasare.

În acest sens, pentru marea majoritate a suporterilor, această deplasare a presupus cheltuieli însemnate pentru achiziționarea a patru segmente diferite de zbor, cazări pe mai multe zile, autoturisme închiriate, iar în cazul unora și diverse pachete turistice la fața locului. Aceste cheltuieli cumulate ajung la sume considerabile, toate aceste sacrificii fiind făcute pentru a-i susține pe tricolori la acest examen foarte important.

Suplimentar, de parcă nu era suficientă toată încurcătura rezultată, am aflat că și amicalul cu Anglia, programat pe 7 Iunie, la Birmingham, va fi anulat, mulți dintre noi cumpărând deja bilete de avion pentru a fi prezenți acolo, bilete pe care nu le vom mai folosi, fiind puși în situația de a ne asuma și aceste pierderi.

Din păcate, multe dintre cheltuieli se pare că nu ne vor fi rambursate, vorbind aici de bilete de avion la unele companii, unele cazări și alte servicii . Totuși, unele companii aeriene precum și unele spații de cazare, înțelegând gravitatea acestei situații la nivel continental și mondial, ne-au oferit posibilitatea de a reprograma aceste servicii, cu amendamentul că trebuie să alegem noile date până pe 24/25 martie cel târziu, când urma să beneficiem de planificarea inițială. Din păcate, nu a catadicsit să ne informeze până acum nimeni despre noile date, anunțându-se public doar extrem de generic despre “luna iunie”, referitor la reprogramarea meciului din Islanda.

Cu toate că vorbim despre o situație nemaiîntâlnită, dificultăți excepționale și o pandemie care prezintă pericole și amenințări majore pentru sănătate și riscuri chiar vitale, nimic nu ne poate opri să fim alături de România și de echipa națională, astfel că indiferent de aceste probleme și de orice risc pentru noi, așteptăm și mai nerăbdători deplasarea la Reykjavik, să fim alături de naționala noastră. Tocmai de aceea, suntem preocupați încă de acum să rezolvăm toate problemele și să găsim soluții pentru a fi prezenți acolo.

Având în vedere că măsurile luate în lumina ultimelor evenimente afectează grav un mare procent din suporterii care urmau să fie alături de națională în Islanda, e cu atât mai important să vă intereseze acest aspect. Ne-am pregătit exemplar pentru acest meci și am depus mari eforturi să fim prezenți în număr foarte mare acolo. Ca să înțelegeți amplitudinea problemei, calculând exclusiv numărul membrilor grupului nostru și ai celor din anturajul propriu, ne apropiam spre o sută de oameni, fără a mai pune la calcul alte grupuri de suporteri sau fani nearondați vreunui grup. De asemenea, am relaționat cu foarte mulți alții din afara grupului nostru care veneau pe cale aeriană în Islanda, cuantificând totalul celor care veneau din alte țări pentru acest meci la aproape jumătate din cei care urmau să fie prezenți în sectorul nostru, adică undeva spre 250 oameni, numărați individual și fără aproximări. Încercați să înțelegeți că e o cifră foarte mare de fani care urmau să călătorească pentru meci și mai luați în calcul că mare parte din ei călătoresc frecvent la multe din deplasările naționalei, reprezentând cei mai fideli și implicați suporteri care susțin această echipă.

Ținând cont de toate aspectele enumerate anterior, vorbim în numele majorității celor care urmau să zboare spre Islanda, când vă invităm să ne respectați eforturile și atașamentul tuturor fanilor care însoțesc frecvent naționala. Așa cum s-au stabilit clar niște date fixe pentru diferite evenimente fotbalistice sub egida UEFA (ex: finala EL, finala CL, începutul și finalul Euro 2021, data limită de încheiere a competițiilor naționale, etc), încredințăm că s-a vorbit destul de concret și când se vor juca aceste meciuri de baraj din iunie. Astfel, așteptăm să ne comunicați tuturor pe ce dată ar urmă să se joace partida din Islanda, dar și pe ce dată ar urma să fie o eventuală finală, iar dacă în urma videoconferinței organizată de UEFA pe 17 martie, nu dețineți cu exactitate această informație, din respect pentru suporterii naționalei și în interesul acestora, puteți face o adresă către forul european în această speță, cerând să vă clarifice mai concret acest lucru urgent.

Suntem conștienți că toate părțile implicate au de suferit în urma acestei situații, la fel cum înțelegem și starea generală de incertitudine care poate aduce inclusiv modificări ulterioare. Totuși, e neplăcut să constatăm că de cele mai multe ori s-a discutat aproape exclusiv despre interesele mercantile și financiare în ceea ce privește fotbalul, principalele argumente în discuții de când a apărut această problemă fiind modalitatea prin care cei care câștigă bani din fotbal (de la UEFA, până la federații, ligi, cluburi și jucători și alți angajați) să nu-și vadă în vreun fel veniturile diminuate, uitându-se poate complet de pasiunea fanilor și că inclusiv suporterii au foarte mult de suferit.

Pe această cale, va rugăm să respectați suporterii și comunicați acestora situația exactă a programării meciului, iar dacă nu cunoașteți clar acest aspect, să încercați să-l aflați până cel târziu marți (24.03.2020), preziua datei în care cea mai mare parte din suporteri urmau să zboare spre Islanda.

De asemenea, vă rugăm să ne informați și asupra a ceea ce s-a discutat referitor la programarea meciurilor din toamnă, în Liga Națiunilor, dacă s-a considerat cumva anularea acestor meciuri și a conceptului din cauza aglomerării programului, deoarece și pentru acele trei deplasări din toamnă (Viena, Oslo, Belfast), destui suporteri au cumpărat deja bilete de avion.

Mulțumind cu anticipație pentru interesul acordat subiectului,

Uniți Sub Tricolor