Lifestyle

Se introduc noi reguli pentru șoferi! Amenzile ajung la 10.000 de lei

Amenzile pentru soferi Sursa foto Romania TV
sursa foto arhiva personala

Șoferii din România care nu respectă noile reguli de parcare se confruntă cu sancțiuni semnificative. Amenzile ajung până la 10.000 de lei.

Conform noilor reglementări, cei care parchează pe locurile destinate femeilor însărcinate sau părinților cu copii cu vârsta sub cinci ani vor fi sancționați. În esență, noua lege interzice șoferilor să ocupe aceste locuri rezervate.

Amenzile ajung la 10.000 de lei

Amenzile pentru încălcarea acestei reguli variază între 2.000 și 10.000 de lei. Cu toate acestea, trebuie menționat că există și excepții de la această lege. Angajații din Ministerul Afacerilor Interne, precum și cei din unitățile medicale publice și private, nu vor fi sancționați pentru parcarea pe aceste locuri, conform informațiilor furnizate de antena3.ro.

Atât instituțiile publice, cât și cele private trebuie să se conformeze acestor reguli în decurs de șase luni. Mai precis,  până la data de 22 aprilie 2024. De asemenea, aceste entități au obligația de a afișa această prioritate într-un loc bine vizibil după implementarea noilor măsuri.