Lifestyle

Se lansează un nou post TV de știri în România! A luat licenţă de la CNA

Se lansează un nou post TV de știri în România! A luat licenţă de la CNA

Se lansează un nou post TV de știri în România. Românii vor avea un nou post de știri, asta după ce Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a aprobat acordarealicenței. Va fi HD. Anunțul a fost făcut public de redactorul șef.

Euronews este un canal de televiziune de știri paneuropean lansat pe 1 ianuarie 1993. Canalul comentează știrile din punctul de vedere european. Euronews este disponibil în 155 de țări, în 10 limbi străine. Aproximativ 7,5 milioane de oameni urmăresc zilnic Euronews în întreaga Europă.

Noul post de ştiri va fi HD, iar din primăvară s-ar putea vedea pe micile ecrane.

Andra Miron, redactorul şef, a spus în faţa CNA că există discuţii cu RCS-RDS, Orange şi Vodafone pentru preluare. De notat că licenţa va fi operată de Universitatea Politehnică.

Investiţia în proiect este de 3,6 milioane de euro. Se anunţă un procent de 60% producţie proprie şi colaborări cu corespondenţi din ţară.

„Sperăm să emitem cât mai repete. Ne vom înscrie în limitele legale. Cred că primăvara ar fi un orizont realist pe care îl putem da”, a spus Andra Miron.

„Nu avem contracte încheiate cu cabliştii, dar suntem în discuţii”, a mai spus Andra Miron.

Ce emisiuni va avea?

Euronews a venit şi o parte din grila de programe. Vor fi buletine de ştiri, talk show-uri şi alte emisiuni în limba română, după cum a spus redactorul-şef.

Câteva emisiuni:

  • Bună dimineaţa, România! – emisiune matinală de la ora 6:00
  • Bună ziua, România! – emisiune de la ora 10:00
  • Euronews Trends
  • Starea Uniunii Bruxelles

CNA: „România stă bine la numărul de canale de ştiri”

Andra Miron a explicat cu ce vine Euronews pe piaţa din România şi a răspuns şi la întrebările membrilor forului.

„Vom imprima acurateţe şi rigurozitate pe piaţă. Ne propunem să avem emisiuni de ştiri, talk show-uri şi alte producţii în limba română. Valorile noastre sunt independenţă, echidistanţă, obiectivitate şi o abordare „all views” (n.r. – toate punctele de vedere).

Nu vom fi părtinitori şi vom avea toate punctele de vedere. Grila a fost făcută în coordonare Euronews World.

Vom emite în condiţii ireproşabile. Modul de lucru din redacţie va fi complet independent şi autonom, respectând standardele etice”, explică Andra Miron.

România stă foarte bine la numărul de canale de ştiri. Toate au venit cu aceaste promisiuni. „All views” este o obligaţie legală, apropo. Cu ce veniţi în plus? Cum acoperiţi evenimentele din ţăra?

„Vom putea să avem toate punctele de vedere atât la nivel national, cât şi la nivel internaţional. Ne bazăm pe trainingul şi pe valorile care vin de la Euronews. Grila de programe are ca scop de a oferi un conţinut unitar, educaţional şi care să arate că noi credem că suntem în serviciul public. Trebuie să dăm informaţii fără a le spune oamenilor ce sa creadă”, a mai spus Andra Miron, potrivit paginademedia.ro.