Categories: ActualLifestyle

Se propune introducerea unei noi materii în școli: securitate cibernetică

Securitatea cibernetică ar trebui să fie obiect de studiu la școală, atrag atenția specialiștii în domeniu, în contextul în care, la nivel mondial, sunt în prezent 3,5 milioane de locuri de muncă neocupate.

Conform unei analize Cybersecurity Ventures, citată de blogul din România al producătorului de soluţii antivirus Eset, securitatea cibernetică ar trebui să figureze alături de alte materii la școală, încă de la liceu sau chiar din clasele mai mici. În acest mod s-ar reduce deficitul de specialiști la nivel mondial.

„(…) Vorbim despre necesitatea ca securitatea cibernetică să fie luată în considerare şi studiată din toate perspectivele, ca design de produs, ca parte a unui proces de business şi altele asemenea, fiind astfel conectată cu fiecare temă predată la clasă. (…) Integrarea în acest fel a securităţii cibernetice ar evita, sperăm, lipsa de talente şi forţă de muncă viitoare şi, cel mai important, burnout-ul celor care aleg o carieră în această ramură IT”, arată reprezentanții Eset, care se află în topul companiilor ce oferă servicii de detecție și analiză a conținutului malware, fiind prezentă în 180 de țări, scrie wall-street.ro.

Angajații, predispuși la burnout profesional

În prezent, decalajul de competențe digitale în domeniul securității cibernetice nu reprezintă o noutate, iar industria funcționează cu două treimi din necesarul de care are în realitate nevoie. În acest mod, angajații care se află în prima linie a industriei au tot mai multe șanse să fie răpuși de „burnout” profesional.

Tony Anscombe, specialist Eset, a declarat că majoritatea angajaților din domeniul securității cibernetice dau semne de epuizare, printre care se numără oboseala, cinismul și neplăcerea de a fi la muncă.

Strategii pentru combaterea epuizării

De asemenea se plâng adesea că munca lor nu este apreciată îndeajuns de organizație, iar lipsa de personal duce la o creștere a volumului de muncă. Cu toate acestea, specialiștii susțin că există strategii care pot ajuta la combaterea epuizării.

Chiar dacă există o criză a angajaților, multe companii solicită candidaților o diplomă de licență în domeniu și să aibă o experiență de 3-5 ani.

„Îndeplinirea simultană a acestor cerinţe poate fi unul dintre factorii care determină existenţa poziţiilor vacante din industrie”, se arată în analiză.

Angajatorii din această industrie trebuie să atragă pe cei mai puțin experimentați în domeniu, dar pasionați de oportunitățile de carieră din IT, astfel aceștia vor ajunge să dobândească experiența necesară pentru protecția împotriva viitoarelor atacuri cibernetice.  În perioada 2013-2021, la nivel mondial, numărul de poziții neocupate în industria de securitate cibernetică a crescut cu 350%, mai exact de la 1 milion la 3,5 milioane.

Sandra Salagean

Recent Posts

Indemnizațiile pentru invalizi cresc! Ce sume se dau

Indemnizațiile pentru invalizi, veterani și văduve de război au fost majorate începând din ianuarie 2024.…

7 ore ago

Ministerul Finanțelor pregătește un set nou de taxe! Cine este afectat

Ministerul Finanțelor lucrează  la introducerea unor noi taxe. Potrivit proiectului,  accizele la tutun vor fi…

8 ore ago

Sunt 10 miliarde de lei pentru pensii! Nu toti pensionarii vor beneficia

Vârstnicii din România au primit vești bune de la guvern. Au fost alocate 10 miliarde…

10 ore ago

Când intră alocațiile copiilor? Banii nu ajung înainte de Paște

Ministerul Muncii a făcut public calendarul pentru plata alocațiilor copiilor în luna mai 2024. Aceasta…

13 ore ago

Tichete pentru activități casnice! Ce activități sunt plătite fără contract de muncă

Persoanele de cel puțin 16 ani pot obține venituri suplimentare, fie că sunt angajate sau…

15 ore ago

Pietonii pot fi sancționați aspru! Amenzile ajung și la 1.700 de lei

Siguranța rutieră în Germania este reglementată prin norme strict. Încălcarea acestora poate duce la amenzi…

17 ore ago

This website uses cookies.