Categories: Social

Se recomandă anularea Crăciunului. Apelul lansat de OMS: Mai bine decât să sărbătorim astăzi și să plângem mâine

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a confirmat în această după-amiază că există dovezi solide că persoanele care au fost vaccinate împotriva covidului, cât și cei care au fost infectați în trecut, pot contracta varianta omicron, a cărei răspândire se accelerează pe zi ce trece în întreaga lume.

Într-o conferință de presă exclusivă pentru presa internațională de la Geneva, directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a explicat că informațiile analizate despre Omicron indică faptul că această variantă circulă mai repede decât precedentele și că „cei vaccinați și cei care s-au vindecat de covid este posibil să se infecteze sau să se reinfecteze.”

Responsabilul a transmis un apel la conștientizare cu doar câteva zile înainte de Crăciun, arătând că este mai bine să anulăm planurile de sărbători acum „și să sărbătorim viața mâine”, decât „să sărbătorim azi și să plângem mâine”.

„Acest lucru este foarte grav și suntem foarte îngrijorați (de omicron)”, a subliniat Tedros, care a adăugat că rapoartele care ar indica că această variantă provoacă o boală mai moderată decât delta (varianta predominantă la nivel mondial) ar putea să nu fie reprezentative.

Din acest motiv, el a cerut guvernelor să manifeste maximă prudență în următoarele săptămâni și să evite evenimentele cu prezența multor oameni, care ar putea deveni super-răspânditori ai virusului.

„Ne-am săturat de această pandemie. Vrem să petrecem mai mult timp alături de familia noastră”, însă pentru a-i proteja pe ei, trebuie să ne protejăm înainte pe noi, acest lucru înseamnă în unele cazuri să renunţăm la evenimente”, a spus directorul OMS.

Pe 31 decembrie, se vor împlini doi ani de când OMS a primit prima notificare a cazurilor de pneumonie de tip necunoscut depistate în China, care s-au dovedit a fi cauzate de un nou coronavirus care a provocat până acum 5,5 milioane de decese și 272 de milioane de cazuri din întreaga lume.

În ceea ce privește infecțiile și decesele, al doilea an de pandemie a fost mai grav decât primul, întrucât în ​​ultimele douăsprezece luni decesele au urcat la 3,3 milioane, ceea ce depășește decesele acumulate prin malarie, tuberculoză și SIDA la nivel național.

Tedros a susținut că, dacă lumea vrea să pună capăt fazei acute a pandemiei în 2022, problema inegalității dintre țări trebuie rezolvată în ceea ce privește accesul la instrumentele care există pentru a opri COVID-19, inclusiv vaccinuri, teste de diagnosticare, tratamente.

El a mai afirmat că obiectivul comun ar trebui să fie ca până la jumătatea anului viitor 70% din populația fiecărei țări să fie vaccinată (obiectiv care fusese stabilit pentru acest sfârșit de an).

„Dacă vrem să punem capăt pandemiei anul viitor, trebuie să punem capăt accesului inegal la vaccinuri şi să reuşim ca 70% din populaţia fiecărei ţări să fie vaccinată până la mijlocul anului viitor”, a precizat el.

Munteanu Daniela

Salut! Ma numesc Theona Bănica si scriu cu pseudonimul Munteanu Daniela. Ma aflu printre responsabilii care se asigura ca esti la curent cu tot felul de informatii de interes monden, dar si personal. Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci este extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Recent Posts

Atenție la consumul de ouă roșii! Câte ouă putem mânca într-o zi?

Pe măsură ce Paștele  se apropie, mulți oameni se întreabă câte ouă roșii este bine…

2 zile ago

Programul de funcționare al hipermarketurilor de Paște! Ce magazine rămân deschise

Kaufland România a anunțat programul de funcționare al hipermarketurilor sale în perioada sărbătorilor de Paște.…

3 zile ago

Vinerea Mare 2024. De ce este important postul negru în această zi

Postul negru în Vinerea Mare este o practică profundă în tradiția ortodoxă, marcată de abstinența…

3 zile ago

Indemnizațiile pentru invalizi cresc! Ce sume se dau

Indemnizațiile pentru invalizi, veterani și văduve de război au fost majorate începând din ianuarie 2024.…

3 zile ago

Ministerul Finanțelor pregătește un set nou de taxe! Cine este afectat

Ministerul Finanțelor lucrează  la introducerea unor noi taxe. Potrivit proiectului,  accizele la tutun vor fi…

3 zile ago

Sunt 10 miliarde de lei pentru pensii! Nu toti pensionarii vor beneficia

Vârstnicii din România au primit vești bune de la guvern. Au fost alocate 10 miliarde…

3 zile ago

Parteneri

This website uses cookies.