Info Actual

Info Actual > Politică > Se reunesc cele doua camere ale Parlamentului. Ce pun la cale
Politică

Se reunesc cele doua camere ale Parlamentului. Ce pun la cale

Se reunesc cele doua camere ale Parlamentului. Ce pun la cale

Se reunesc cele doua camere ale Parlamentului. Camera Deputaților și Senatul se reunesc în scurt timp, în plen, pentru şedinţa de învestire a guvernului susţinut de coaliţia majoritară de centru-dreapta. Audierile candidaţilor la posturile de ministru sunt pe cale să se încheie, iar toţi cei nominalizaţi au primit aviz favorabil.

Se reunesc cele doua camere ale Parlamentului. 13 miniştri propuşi au primit până acum aviz favorabil în comisiile de specialitate, cu voturile doar ale parlamentarilor care fac parte din coaliţia de centru-dreapta. “Împotrivă” au votat parlamentarii PSD şi AUR, care au pus cele mai multe întrebări. Pentru portofoliul educaţiei, liberalii l-au propus le Sorin Cîmpeanu, care spunea că va guverna cu mandatul pe masă, pentru că sistemul are nevoie de finanţare şi de cadre didactice bine pregătite.

Se reunesc cele doua camere ale Parlamentului. Lucian Bode, tot PNL, a schimbat transporturile cu Ministerul de Interne şi doreşte să întărească autoritatea poliţistului de stradă şi pedepsirea mai aspră a ultrajului.

Raluca Turcan a fost şi ea avizată pozitiv pentru Ministerul Muncii şi, preciza ea, îşi propune creşterea veniturilor, pensii pe bază de contributivitate, sau dublarea alocaţiilor, potrivit Rador.

În desfăşrare este acum audierea ministrlui propus de USR-PLUS, la Sănătate, Vlad Voiculescu, el declara că managamentul de spital trebuie depolitizat şj a punctat necesitatea unei strategii pentru resursa umană.

Se reunesc cele doua camere ale Parlamentului. La Parlament continuă audierile miniştrilor propuşi la Transporturi, Mediu, Finanţe, Cercetare şi la Ministerul Dezvoltării şi Administraţiei.

Între timp s-au anunţat avize favorabile şi pentru ministrul propus la Tineret şi Sport, din partea UDMR, Carol Novak, dar şi pentru ministrul Bogdan Aurescu, propus la Externe.

Reamintim faptul că sunt 18 miniştri în Cabinetul alcătuit de Florin Cîţu, nouă din partea PNL, şase propuși de Alianța USR-PLUS și trei din partea UDMR.