Info Actual

Info Actual > Politică > Se schimbă tot, ce se întâmplă cu plățile pentru utilități și creditele bancare
Politică

Se schimbă tot, ce se întâmplă cu plățile pentru utilități și creditele bancare

Se schimbă tot, ce se întâmplă cu plățile pentru utilități și creditele bancare în urma votului din Camera Deputaților. Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a salutat astăzi sprijinul acordat de grupurile parlamentare, cu excepția PNL, pentru adoptarea în parlament a legilor inițiate de social-democrați.

 

Schimbări privind plățile pentru utilități și creditele bancare

Legislația votată de Camera Deputașilor privește suspendarea, până la sfârșitul anului, fără dobânzi suplimentare, a rambursării creditelor și amânarea pentru trei luni a plăților pentru utilități.

Marcel Ciolacu a precizat că, prin prevederile adoptate, companiile dispun, între altele, de un mecanism de amânare a plății contribuțiilor asigurărilor pentru muncă în anumite condiții.

”Singura condiție pentru a beneficia de această măsură este ca firmele să nu concedieze nici unul dintre angajați pentru o perioadă de cel puțin un an de zile de la intrarea în vigoare a prezentei legi. Am adoptat și legea privind șomajul tehnic. Astfel, salariații trimiși în șomaj tehnic pot beneficia de indemnizație în cuantum de maxim 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat.” a spus Marcel Ciolacu

Parlamentarii PSD apreciază că măsurile adoptate astăzi de Parlament vor corecta unele erori din ordonanţa guvernului privind amânarea achitării ratelor bancare. De cealaltă parte, PNL consideră că măsura este populistă, pune presiune pe bugetul de stat și anunță că va ataca actul normativ la Curtea Constituțională.