Categories: Lifestyle

Secretul sărmățelor în foi de viță. Așa trebuie să le faci ca să iasă delicioase!

Secretul sărmățelor în foi de viță. Așa trebuie să le faci ca să iasă delicioase! Dănuț, simpaticul bucătar de la emisiunea Neatza cu Răzvan și Dani, a explicat cum se fac cele mai gustoase sarmale în foi de viță, bune ca la mama acasă. În plus, gospodinele au de notat și câteva trucuri mai speciale!

Ingrediente pentru sarmale

  • 1 kg carne tocată, de vită
  • foi de viță
  • sare, piper
  • boia de ardei
  • puțin cimbru
  • 80 gr orez cu bob rotund
  • 2 cepe
  • 50 ml ulei
  • pătrunjel, mărar, leuștean
  • 800 gr roșii proaspete
  • bază pentru mâncăruri cu carne de vită
  • 1 litru de apă

Sarmale, mod de preparare

Se pregătesc, mai întâi, foile de viță de vie, care se opăresc în apă clocotită cu sare și puțin bicarbonat de sodiu, pentru două, trei minute, apoi se lasă la scurs și se îndepărtează partea groasă a nervurilor. Bicarbonatul are rolul și de a înmuia frunzele, adică nervurile, dar și de a intensifica culoarea frunzelor. Între timp, se curăță o ceapă, se toacă și se călește în ulei încins. Se adaugă orezul și se amestecă până începe să se hidrateze, apoi se stinge focul și se lasă la răcit. Când este rece, se amestecă cu carnea tocată și cu verdeața, de asemenea tocată, sarea și condimentele. Vlăduț obișnuiește să folosească toate cele trei tipuri de verdeață: mărar, pătrunjel și leuștean, în cantități egale.

Se lasă amestecul pentru 30 de minute. Apoi, se înfășoară în foile de viță.

În altă tigaie, se călește o ceapă tocată mărunt, în puțin ulei, apoi se adaugă roșiile decojite și tocate mărunt. Se lasă sosul de roșii să fiarbă până scade la jumătate. Se asezonează cu sare, piper și boia de ardei. Opțional, se poate adăuga și puțin cimbru.

Într-un vas cu un litru de apă se adaugă trei linguri din baza pentru mâncăruri cu carne de vită. Se amestecă bine și se fierbe pentru câteva minute, rezultând o supă delicioasă, cu gust de vită.

Sarmalele în foi de viță se așază într-o cratiță, în straturi, alternând cu straturi de sos de roșii.

Se completează cu supă până sunt ușor acoperite și se fierb pentru aproximativ două ore, la foc încet, acoperite, notează a1.ro.

 

Munteanu Daniela

Salut! Ma numesc Theona Bănica si scriu cu pseudonimul Munteanu Daniela. Ma aflu printre responsabilii care se asigura ca esti la curent cu tot felul de informatii de interes monden, dar si personal. Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci este extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Recent Posts

Indemnizațiile pentru invalizi cresc! Ce sume se dau

Indemnizațiile pentru invalizi, veterani și văduve de război au fost majorate începând din ianuarie 2024.…

3 ore ago

Ministerul Finanțelor pregătește un set nou de taxe! Cine este afectat

Ministerul Finanțelor lucrează  la introducerea unor noi taxe. Potrivit proiectului,  accizele la tutun vor fi…

4 ore ago

Sunt 10 miliarde de lei pentru pensii! Nu toti pensionarii vor beneficia

Vârstnicii din România au primit vești bune de la guvern. Au fost alocate 10 miliarde…

6 ore ago

Când intră alocațiile copiilor? Banii nu ajung înainte de Paște

Ministerul Muncii a făcut public calendarul pentru plata alocațiilor copiilor în luna mai 2024. Aceasta…

9 ore ago

Tichete pentru activități casnice! Ce activități sunt plătite fără contract de muncă

Persoanele de cel puțin 16 ani pot obține venituri suplimentare, fie că sunt angajate sau…

11 ore ago

Pietonii pot fi sancționați aspru! Amenzile ajung și la 1.700 de lei

Siguranța rutieră în Germania este reglementată prin norme strict. Încălcarea acestora poate duce la amenzi…

13 ore ago

Parteneri

This website uses cookies.