Actual

Semnal de alarmă tras de un psiholog. Sunt clase întregi de fete care vor să aibă identitate de băiat

psiholog

Probleme de orientare sexuală în mai multe clase din Suceava! Avertismentul dat de psihologul sucevean Irina Bodnariu în direct la emisiunea Subiectul Zilei, de la News Bucovina, merită citit și aprofundat.

Libertatea prea mare oferită tinerilor, calea spre un curent periculos asupra sexualității!

Pentru tineri a fost mereu la modă încercarea de a-și descoperi propria identitate și de a fi independenți, iar întrebări precum: cine sunt; ce rol am și care este scopul vieții au pus mari probleme părinților. Însă cu ce sunt tinerii mai diferiți astăzi față de acum câțiva ani sau zeci de ani?

Dacă este să ne referim strict la impactul tehnologiei asupra relațiilor interumane, această epocă a rețelelor de socializare a dus la schimbarea completă a conceptului și a modelului de familie. Mai mult decât atât, subiectul sexualității la tineri depășește sfera de tabu, transformat de informațiile care pot fi accesate ușor de oriunde.

O astfel de problemă a fost abordată și de către psihologul sucevean Irina Bodnariu, care a tras un semnal de alarmă în timpul emisiunii Subiectul Zilei. Potrivit informațiilor oferite de newsbucovina.ro, problemele de orientare sexuală la adolescenți au devenit un adevărat trend internațional, prin care poți deveni „la modă”:

„Sunt cazuri în care familiile sunt prea aproape de copii și nu știu ce pofte să le mai facă și de aici copilul înțelege că i se cuvine absolut tot, că e la modă să gândești liber, dar tu nu știi ce gândești. Nu avem dezbateri sau o anumită formare în a învăța să gândim, de gândire critică, de analiză, documentare și vine un curent foarte periculos asupra sexualității”, a declarat aceasta.

Se pare că în Suceava mai mulți tineri și-au exprimat dorința de schimbare a orientării sexuale, în special fete care nu vor să mai fie strigate cu numele de fată, ci cu numele de băiat:

„Vorbim de probleme de orientare sexuală pe care noi le privim din zonele astea din afară, ca un fel de val modern care ne ia, că trebuie să fim cu ei pentru că altfel suntem împotriva lor. Sigur, când apare un caz, două-trei, sunt cumva disparate, dar când apar nevoi de schimbare de orientare sexuală sau de viziune asupra sexualității la nivel de clase, este o problemă”, a adăugat Irina Bodnariu.

Împotrivire în fața acestui curent sau încurajare?

Mai mult decât atât, psihologul Irina Bodnariu atrage atenția că un astfel de comportament nu trebuie privit ca pe o simplă formă de „răzvrătire”, adolescenții fiind la vârsta la care au nevoie să își dezvolte gândirea într-un mod constructiv:

„Desigur, poate să existe, la un moment dat, la un anumit copil o anumită nevoie, o anumită transformare, care să fie reală. Trebuie să vedem și până unde aceste transformări sunt reale, dar când se întâmplă la nivel de clase, când 15-16 fete o iau razna, acolo nu este libertate de gândire. Nu înseamnă că trebuie să le înțelegem, nu înseamnă că trebuie să le facem jocul, nu înseamnă că dacă noi punem la îndoială în vreun fel concepțiile după care ele iau aceste decizii înseamnă că noi nu suntem moderni, că noi nu suntem deschiși. Eu spun doar că există un curent și un val de înțelegere greșită a acestei probleme”, a explicat psihologul sucevean.