Categories: Social

Sfatul de a bea doi litri sau opt pahare cu apă zilnic este greșit, o arată un nou studiu. Ce au descoperit cercetătorii

Cu toții am auzit vechiul sfat care ne îndemna să bem doi litri sau echivalentul a opt căni de apă, pe zi. Dar dacă nu reușiți, nu vă faceți griji: acest sfat este greșit oricum, după cum a scris presa externă, cu referire la un studiu de ultimă oră.

Sfatul de a bea doi litri sau opt pahare cu apă zilnic este greșit, o arată un studiu de ultimă oră. Ce au descoperit cercetătorii

În revista Science, care relevă un nou studiu, se arată că, pentru majoritatea adulților sănătoși, consumul a opt căni de apă pe zi este complet inutil.

Sfatul este greșit în parte pentru că nu ia în considerare toată apa pe care o obținem din alimente și din alte băuturi, cum ar fi cafeaua și ceaiul.

Cercetarea a constatat că nevoile noastre de apă variază de la o persoană la alta și depind de factori precum vârsta, sexul, greutatea, nivelul de activitate fizică și clima în care trăiți.

Autorii studiului spun totodată că, pentru adulții sănătoși, nu există niciun beneficiu real în a bea opt căni de apă pe zi. Și nici nu este periculos: corpul tău va elimina, pur și simplu, apa suplimentară pe care o consumați, în urină.

Dacă beți opt căni de apă pe zi, veți fi bine, doar că veți petrece mult mai mult timp la baie,” a declarat Herman Pontzer, profesor de antropologie evolutivă și sănătate globală la Universitatea Duke și coautor al studiului, citat de Washington Post.

Sfatul de a bea opt pahare de apă pe zi provine dintr-o recomandare din anul 1945 a Consiliului pentru Alimentație și Nutriție al Consiliului Național de Cercetare din SUA, care încuraja adulții să consume zilnic doi litri de apă.

Recomandarea se referea la aportul zilnic total de apă al unei persoane, inclusiv din toate alimentele și băuturile sale, dar a fost interpretată greșit pe scară largă ca însemnând că oamenii ar trebui să bea opt pahare de apă, în fiecare zi.

Unii experți au argumentat că această convingere, larg răspândită, nu avea, însă, rădăcini științifice. Noul studiu a venit să facă lumină și aduce precizările necesare menționate anterior.

Ligia Beatrice Vasilescu

Recent Posts

Atenție la consumul de ouă roșii! Câte ouă putem mânca într-o zi?

Pe măsură ce Paștele  se apropie, mulți oameni se întreabă câte ouă roșii este bine…

2 zile ago

Programul de funcționare al hipermarketurilor de Paște! Ce magazine rămân deschise

Kaufland România a anunțat programul de funcționare al hipermarketurilor sale în perioada sărbătorilor de Paște.…

2 zile ago

Vinerea Mare 2024. De ce este important postul negru în această zi

Postul negru în Vinerea Mare este o practică profundă în tradiția ortodoxă, marcată de abstinența…

2 zile ago

Indemnizațiile pentru invalizi cresc! Ce sume se dau

Indemnizațiile pentru invalizi, veterani și văduve de război au fost majorate începând din ianuarie 2024.…

3 zile ago

Ministerul Finanțelor pregătește un set nou de taxe! Cine este afectat

Ministerul Finanțelor lucrează  la introducerea unor noi taxe. Potrivit proiectului,  accizele la tutun vor fi…

3 zile ago

Sunt 10 miliarde de lei pentru pensii! Nu toti pensionarii vor beneficia

Vârstnicii din România au primit vești bune de la guvern. Au fost alocate 10 miliarde…

3 zile ago

Parteneri

This website uses cookies.