Știri pe scurt

Siesta germanilor va fi discutată serios de oficialii din Guvern

Germania Sursa foto The Economic Times
Sursa foto: The Economic Times

Oficialii Guvernului din Germania au transmis faptul că vor discutate serios sugestiile pentru adaptarea la zilele caniculare care au pus stăpânire pe Europa. Printre măsurile sugerate se număr și introducerea siestei.

Cu toate că temperaturile din Germania nu au fost ridicate precum cele din sudul Europei, aici, maximele atinse s-au situat la 35 de grade Celsius.

Germanii nu fac față temperaturilor ridicate

„Ar trebui să ne uităm atent la ţările din sud în ceea ce priveşte relaţia dintre caniculă şi locul de muncă: să ne trezim devreme, să lucrăm productiv dimineaţa şi să tragem un pui de somn la prânz este un concept pe care ar trebui să îl introducem în lunile de vară”, a transmis președintele Federației Medicilor din Serviciul d Sănătate Publică din Germania, Johannes Niessen.

De asemenea, situația actuală, potrivit purtătorului de cuvânt al Exectivului german, Steffen Hebestreit, pune la încercare modul de organizare a activității profesionale din Germania.

„Din acest motiv, propuneri precum cea ridicată acum de responsabilii cu sănătatea publică trebuie, în primul rând, să fie luate foarte în serios şi trebuie să le discutăm împreună”, a transmis acesta, potrivit agerpres.ro.