Știri pe scurt

Sindicaliștii din penitenciare protestează împotriva eliminării voucherelor de vacanță pentru bugetari

g4media
FOTO: G4media.ro

FSANP sau Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor condamnă măsurile propuse de liberalui Nicolae Ciucă prin care aceste solicită eliminare tichetelor de vacanță pentru bugetarii a căror venituri salariale lunare brute depășesc pragul de 10.000 de lei.

Reprezentanții FSANP motivează că decizia fostului premier este una „discriminatorie și neconstituțională”. Într-un comunicat al Federației, membrii precizează că voucherele de vacanță îmbunătățesc nivelul de satisfacție al angajaților și, totodată, maximizează loialitatea angajaților în raport cu insituțiile unde activează.

„Introducerea voucherelor de vacanţă s-a dovedit a fi o soluţie benefică industriei turismului din România, menţinută chiar de guvernul condus de Nicolae Ciucă.

Sindicatele din penitenciare consideră că factorii determinanţi în schimbarea poziţiei şefului PNL au fost incompetenţa şi inconsecvenţa acestuia în luarea deciziilor potrivite pentru România”, au transmis reprezentanţii FSANP, potrivit Agerpres.