Categories: Lifestyle

Sindromul bradului de Crăciun. Simptomele bolii care afectează din ce în ce mai mulți oameni

Sindromul bradului de Crăciun. Crăciunul se apropie cu pași repezi și odată cu el luminițele, piețele de Crăciun, nuga, vinul fiert și, evident, bradul pe care mulți români l-au pus în case.

Acest element decorativ tipic acestei perioade a anului poate fi natural sau artificial, dar in ambele cazuri, proprietarul trebuie sa stie ca poate cauza probleme de sanatate.

Ne referim la ceea ce este cunoscut sub numele de „sindromul bradului de Crăciun”, un sindrom care are ca simptome principale probleme de respirație precum congestia nazală, precum și strănutul și durerea în gât. De ce apare acest sindrom și care este diferența dintre un brad natural și unul artificial?

Bradul natural de Crăciun

Brazii naturali au mucegai și spori de polen care intră în casă. În plus, căldura locuinței încurajează creșterea mucegaiului, care se dezvoltă în medii calde și umede.

Apariția sa în interiorul casei dă naștere la probleme precum congestia nazală, durerea în gât, tusea, strănutul, mâncărimea ochilor sau alergii cutanate, după cum indică Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA (CDC).

„Persoanele cu astm bronșic sau cele alergice la mucegai pot avea reacții grave. De asemenea, persoanele imunodeprimate și persoanele cu boală pulmonară obstructivă cronică (BPOC) pot avea infecții în plămâni prin mucegai”, adaugă informațiile de la CDC.

Bradul artificial de Crăciun

Mucegaiul poate apărea și pe pomii artificiali de Crăciun. În acest caz, bradul în sine și elementele sale decorative pot cauza creșterea mucegaiului și a prafului atunci când sunt depozitate pentru restul anului. „Curăţarea lor înainte de a le folosi din nou este cheia”, sfătuieşte Academia Americană de Alergii, Astm şi Imunologie.

Cum să evitați mucegaiul natural al bradului

Pentru a reduce riscurile, se recomandă să spălați cu un furtun arborele natural. Apoi, este necesar să-l lași să se usuce câteva zile în garaj sau în aer liber dacă vremea este blândă înainte de a-l introduce în casă.

La fel, este important de stiut ca dupa 7 zile de stat in interiorul locuintei, mucegaiul poate aparea exponential, crescand riscurile pentru sanatate.

Munteanu Daniela

Salut! Ma numesc Theona Bănica si scriu cu pseudonimul Munteanu Daniela. Ma aflu printre responsabilii care se asigura ca esti la curent cu tot felul de informatii de interes monden, dar si personal. Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci este extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Recent Posts

Hackerii au găsit noi metode să fure datele utilizatorilor de telefoane mobile

Hackerii folosesc o funcție a aplicației WhatsApp pentru a obține acces neautorizat la datele utilizatorilor…

2 ore ago

Prețul chiriilor a crescut! Românii plătesc cu 15% mai mult

Anul acesta prețul chiriilor a înregistrat o creștere cu 15% față de anul trecut, conform…

3 ore ago

Un nou cutremur a zdruncinat România! Unde s-a produs seismul

Un cutremur a avut loc în România, au anunțat experții în seismologie. Aceștia au oferit…

4 ore ago

Se dau 12.000 de lei la angajare! Măsuri de combatere a deficitului forței de muncă

România se confruntă cu diverse probleme, iar unul dintre cele mai mari este deficitul forței…

5 ore ago

Când vom mai avea zile libere? Mai sunt două minivacanțe

Românii se pot aștepta la mai multe minivacanțe în 2024, calendarul fiind plin de zile…

7 ore ago

Indicele ROBOR la 6 luni a scăzut! Românii vor plăti rate mai mici

Banca Națională a României a făcut un anunț important pentru românii cu împrumuturi. Conform noilor…

8 ore ago

Parteneri

This website uses cookies.