Lifestyle

Soarele zâmbăreț face furori pe Internet. Imagini de senzație captate de NASA

Soarele zâmbăreț face furori pe Internet. Imagini de senzație captate de NASA

Cea mai importantă sursă de energie pentru Pământ, grație căruia planeta are suficientă lumină și căldură, Soarele a devenit dintr-o dată mult mai simpatic, ba chiar pare că și zâmbește. Un satelit al NASA a captat o imagine cu această minge uriașă în această ipostază și a postat-o pe contul de Twitter. Ce ascunde acest lucru?

Se pot produce aurore pe Terra

Potrivit specialiștilor, este vorba despre niște găuri coronale, adică locurile de unde pleacă în spațiu explozii rapide de vânt solar. Iar acest lucru, potrivit informațiilor oferite de The Guardian, ar putea duce la producerea de aurore pe Terra.

„Observatorul de dinamică solară de la NASA a surprins soarele „zâmbind.” Văzute în lumina ultravioletă, aceste pete întunecate de pe soare sunt cunoscute ca găuri coronare și sunt regiuni în care vântul solar rapid țâșnește în spațiu”, este mesajul care însoțește postarea.

Cât privește observatorul de dinamică solară, lansat în anul 2010, acesta este o misiune a NASA care investighează modul în care se manifestă activitatea solară și cum determină aceasta vremea în spațiu. De asemenea, observatorul măsoară interiorul soarelui, atmosfera, câmpul magnetic și producția de energie.

Dovleac sculptat de Haloween

Imediat ce au văzut fotografia publicată de reprezentanții de la NASA, internauții au început cu tot felul de comentarii, care de care mai drăguțe. Unii au comparat soarele cu un dovleac sculptat de Haloween sau chiar cu un leu, alții au spus că soarele seamănă cu niște biscuiți de ciocolată BN Mini care prezintă și fețe zâmbitoare. Specialiștii însă au adus în discuție și un lucru mai puțin plăcut. Și anume faptul că găurile coronale ale soarelui ar putea însemna o furtună solară care va lovi pământul astăzi.

Cât de periculoase sunt furtunile solare

În cazul în care o furtună solară este mare, poate chiar să întrerupă electricitatea pe planetă, să oprească funcționalitatea sateliților sau chiar să o distrugă. De asemenea, furtunile solare pot elibera doze mari de radiații și poate afecta astronauții care se află în spațiu.