Socata. Socata rămâne una dintre cele mai consumate băuturi energizante din această perioadă. Este extrem de bună, naturală și consumată de strămoșii noștri.
Pentru socată ai nevoie de 10 flori de soc, 500 gr zahăr sau miere, 5 litri de apă căldă, o bucătică de drojdie cât o alună, 2 lămai și un borcan din sticlă de 5 litri.
Se spală sub jet de apă floarile de soc si se asează in borcan. Se spală lămaile si se taie in felii subtiri care se asează peste florile de soc.
Intr-o cratită se pune apa si zahărul si se incălzeste usor, amestecand pană ce zahărul se dizolvă. Apa nu trebuie să se infierbante, trebuie doar să fie căldută. Intr-o cească de cafea se pune drojdia cu un strop de zahăr si o lingurită de apă căldută. Se omogenizează bine si amestecul obtinut se toarnă in borcan peste florile de soc si se completează cu apa căldută.
Se acoperă gura borcanului cu un tifon dublu se leagă cu un elastic pentru bani si se lasă la loc cald, de preferat sa ajunga la borcan lumina soarelui si se lasă asa pentru 2-3 zile. Compozitia va fermenta si veti obtine un suc de soc sau socată delicioasa, pe care o filtrati, o puneti in sticle si o păstrati la frigider. Este ideală pentru zilele toride de vară, potrivit gustoase.net.
Kaufland România a anunțat programul de funcționare al hipermarketurilor sale în perioada sărbătorilor de Paște.…
Postul negru în Vinerea Mare este o practică profundă în tradiția ortodoxă, marcată de abstinența…
Indemnizațiile pentru invalizi, veterani și văduve de război au fost majorate începând din ianuarie 2024.…
Ministerul Finanțelor lucrează la introducerea unor noi taxe. Potrivit proiectului, accizele la tutun vor fi…
Vârstnicii din România au primit vești bune de la guvern. Au fost alocate 10 miliarde…
Ministerul Muncii a făcut public calendarul pentru plata alocațiilor copiilor în luna mai 2024. Aceasta…
This website uses cookies.