Social

Soluția financiară pentru visul tău! Cum funcționează programul „Noua Casă” pentru locuința ta

sursa foto zameen
sursa foto zameen

Achiziționarea unei locuințe reprezintă un demers financiar deosebit de semnificativ, iar pentru mulți indivizi, acest lucru implică strângerea de fonduri pe parcursul unei întregi vieți. Totuși, pentru cei care doresc să transforme visul în realitate, dar nu dispun de suma necesară, există oportunitatea de a accesa un împrumut ipotecar. Acest instrument financiar poate transforma această aspirație într-o realitate în doar câteva zile.

Odată ce a fost identificată locuința dorită, care corespunde perfect nevoilor familiei, următorul pas esențial este accesarea unui credit ipotecar adecvat.

Programul „Noua Casă” oferă soluții de creditare ipotecară extrem de favorabile

Totuși, selecția unui împrumut trebuie să fie în avantajul beneficiarilor. Programul „Noua Casă” oferă soluții de creditare ipotecară extrem de favorabile și avantajoase. Procesul de evaluare a dosarelor pentru aprobarea acestor împrumuturi nu depășește cinci zile.

Înainte de a lua decizia achiziționării unei locuințe și de a accesa un împrumut ipotecar, este vital ca indivizii să fie bine informați și să evalueze toate opțiunile disponibile pentru a identifica cea mai optimă variantă. Numai atunci când au cunoștințe adecvate, pot lua cea mai înțeleaptă decizie.

Astfel, cei interesați să cumpere o nouă casă trebuie să verifice dacă îndeplinesc criteriile de eligibilitate ale Programului „Noua Casă”. Acest program oferă avantaje specifice în comparație cu alte oferte bancare. Unul dintre cele mai notabile beneficii constă în cerința de avans de doar 5%, cea mai mică sumă necesară pentru obținerea unui credit ipotecar. Mai mult, inițiativa „Noua Casă” permite tuturor cetățenilor români, indiferent de vârstă, să achiziționeze o locuință, atâta timp cât îndeplinesc standardele de eligibilitate ale programului și cerințele băncilor partenere, care pot varia în funcție de regulamentele lor interne de creditare.

Care sunt etapele ș câți bani puteți să primiți?

Programul „Noua Casă” oferă posibilitatea de finanțare de până la 140.000 de euro, iar procentul de garanții oferite variază în funcție de vechimea locuinței. În cazul locuințelor noi, beneficiarii pot primi până la 50% garanții în nume propriu și pe contul statului pentru creditele ipotecare de până la 70.000 de euro. În cazul locuințelor mai vechi, aceleași criterii se aplică pentru împrumuturile de până la 70.000 de euro. În cazul în care indivizii doresc un credit mai mare, ei pot beneficia de o garanție de până la 60% în nume propriu și pe contul statului pentru creditele ipotecare destinate locuințelor noi, cu valori de până la 140.000 de euro.

Pașii pentru obținerea unui împrumut „Noua Casă” Pentru a accesa un credit „Noua Casă”, este necesar să parcurgeți o serie de etape. Selectarea unei bănci cu care să colaborați și pregătirea documentelor pentru dosarul de credit reprezintă primele acțiuni în procesul de achiziționare a unei locuințe. Banca va examina documentația de credit și va înainta cererea de garanție către FNGCIMM printr-o aplicație web, după ce finanțarea a fost aprobată.

După ce dosarul a fost revizuit de către FNGCIMM și, în cazul în care este complet și corect, aprobarea va fi transmisă băncii prin intermediul aceleiași aplicații web. Aceasta reprezintă etapa finală în procesul de aprobare, după care beneficiarul poate semna contractul de credit și cel de garanție, potrivit Flux24.