Info Actual

Info Actual > Social > Sorin Cîmpeanu, despre examenele naționale 2021: ”Este foarte posibil să fim nevoiţi să cedăm într-o altă parte”
Social

Sorin Cîmpeanu, despre examenele naționale 2021: ”Este foarte posibil să fim nevoiţi să cedăm într-o altă parte”

Sorin Cîmpeanu, despre examenele naționale 2021: ”Este foarte posibil să fim nevoiţi să cedăm într-o altă parte”

Sorin Cîmpeanu, ministrul educației, a anunțat că vor avea loc ”cu prezența fizică” examenele naționale, pentru ca acestea să aibă relevanță.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a precizat că decizia prezenței fizice la examenele naționale din acest an a fost luată după consultări cu reprezentanţii elevilor, profesorilor şi părinţilor.

„Cu toţii au solicitat şi împreună am agreat că vom face tot posibilul ca examenele naţionale să se deruleze predictibil, la datele la care sunt planificate. Am stabilit ca examenele naţionale să se deruleze cu prezenţă fizică, pentru a asigura relevanţa acestor examene naţionale”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

„Având deja două puncte fixe, este foarte posibil să fim nevoiţi să cedăm într-o altă parte, pentru că, dacă n-am ceda în nicio parte, ar fi ca şi cum am avea un an normal, în care nimic nu s-a întâmplat. Lucru în mod evident fals”, a adăugat Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu a precizat, despre tematica de examen, că aceata va fi adaptată cu realitățile acestui an școlar, în contextul pandemiei de coronavirus.

„Tematica de examen va fi stabilită, adaptată, corelată cu realităţile acestui an. Nu are niciun sens să negăm faptul că în educaţie au fost pierderi”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

„Important este să identificăm corect acele pierderi. Important este să planificăm o tematică adecvată modului în care elevii au asimilat, şi nu modului în care profesorii au predat, pentru că de multe ori profesorii au predat, însă, fără să fie vina lor, au predat în faţa unor ecrane negre, deci nu avem un feedback, nu avem un raport real asupra a ceea ce au asimilat elevii. Această teamatică de examen va trebui să fie adaptată, nu este deloc simplu, dar vom face acest lucru, la ceea ce au asimilat elevii”, a susţinut Sorin Cîmpeanu, potrivit News.